Kasko Ne Zaman Bozulur

ABONE OL
Kasko Ne Zaman Bozulur

Araç sürücüleri, araçlarına zorunlu trafik sigortası ile birlikte kasko sigortası da yaptırdığı takdirde başlarına gelebilecek herhangi bir kaza ve çeşitli hasarlara karşı araçlarını güvence altına alabilirler.

Genellikle sigorta şirketleri taraflar arasında yapılan kasko poliçesi ile birlikte çeşitli nedenlerden dolayı hasara uğrayan araçların tamirini üstlenmektedir.

Herhangi bir yolculuk sırasında ya da araç park halindeyken kaza ve benzeri nedenlerden dolayı araç hasar görmüşse kasko sigortası karşılaşılan maddi zararı karşılamaktadır.  Fakat kazanın nasıl meydana geldiği ve bu kazada araç sahibinin her hangi bir art niyet gözetip gözetmediği konuları detaylı bir şekilde ele alınmaktadır.

Kasko Teminatı İçerisinde Yer Almayan Durumlar Nelerdir?

  • Ehliyetsiz araç kullanma
  • Askeri hareketlenme sonucu meydana gelen hasarlar
  • Devletin zorunlu olarak uygulamış olduğu yaptırımlar
  • Aracın yeterli oranda bakılmaması sonucu paslanması, çürümesi ve benzeri hallerde meydana gelen hasarlar
  • Savaş, nükleer tehditler ve bunlara karşı devletin almış olduğu önlemler sonucu meydana gelen hasarlar
  • Aracın sürücüsünün ya da araç sahibinin yakınlarının bilerek ve isteyerek araca zarar vermeleri durumunda oluşan hasarlarda
  • Araç taşıma işlemi yapan çekici ve benzeri araç taşıyan araçlara aracın bindirilirken ya da indirilirken herhangi bir zarar verilmesi sonucunda oluşan hasarlarda
  • Kasko sigortası yapılırken sözleşme kapsamında yer almayan herhangi bir sebepten dolayı aracın hasar alması durumlarında
  • Araca kapasitesinden daha fazla yük veya yolcu alınması durumunda meydana gelen hasarlarda sigorta şirketi zararı karşılamamaktadır.

Kasko sigortasının zararı karşılamadığı durumlar göz önünde bulundurulduğunda sigorta şirketinin araçta meydana gelen her hasarı karşılamadığını görmekteyiz. Kasko sigortasında asıl amaç, sürücüleri ve araçlarını güvence altına almaktır. Fakat özellikle sürücünün bilinçli olarak yapmış olduğu hatadan kaynaklanan bir kaza sonucu aracı hasar almışsa sigorta şirketi bu hasarı karşılayamayacağını yapılan teminatta da belirtmektedir. Sürekli kendilerini geliştirmekte olan sigorta şirketleri müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için farklı alternatifler sunmaktadır. Bu nedenle sürücüler araçlarına kasko yaptırmadan önce teminatta yer alan maddeleri ayrıntılı olarak okuyup kendileri için en uygun olan alternatifi tercih etmelidirler.

Kasko sigortası hakkında merak ettiğiniz konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.06.2021

2022 Volkswagen T-Roc İncelemesi

10.12.2020

Ön Camdan Çizikler Nasıl Kaldırılır

20.01.2022

Menderes Sürücü Kursları - Menderes Ehliyet Kursları

02.03.2021

F Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir