Kavşak Kazalarını Önlemek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
Kavşak Kazalarını Önlemek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç kullanmanın birçok riski vardır, fakat tüm riskler eşit değildir. Örneğin trafikte meydana gelen kazaların % 50’si kavşaklarda olduğu için araç kullanırken kavşakların tehlikeli olabileceğini asla aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Bir sürücü araç kullanırken tehlikenin nereden gelebileceğini bildiğinde ve tahmin ettiğinde her zaman daha iyisini yapmak için çaba gösterecektir. Aşağıda kavşaklarda güvenli bir şekilde hareket etmeyi sağlayabilecek birkaç başlık belirtilmiştir.

Dikkatli Olun

Çoğu kazadaki en büyük hata, insanların çevrelerini yeterince iyi izlememeleridir. Aslında, kavşak kazalarının %44,1'i çevrenin yetersiz gözetiminden kaynaklanmaktadır. Kavşak levha gibi yol işaretleri ile yönetiliyorsa, sürücünün durması ve her yöne bakması gerekir, fakat her gün aynı rotayı kullanan ya da acele eden sürücüler genellikle buna dikkat etmezler. Dolayısıyla bu durum kavşakta kazanın kaçınılmaz nedenlerinin başında gelir.

Unutmamak gerekir ki yayalar, bisikletli veya motosikletli insanlar, dönüş yapan diğer sürücüler veya önde yavaşlayan ya da duran başka bir sürücü kavşakta kazaya neden olabilir.

Hızınızı Azaltın

Kavşaklarda görüş ister istemez birçok nedenden dolayı engellenir. Bu da yayaları, dönmeye çalışan diğer araçları görmenizi sınırlar. Mükemmel görüş alanına sahip bir kavşakta bile, diğer sürücünün ne şekilde hareket edeceğini doğru kestiremezsiniz. Bazı sürücüler yeterli boşluk olmadan dönerek veya aniden şerit değiştirerek sizi kazaya zorlayabilir.

Bir sürücünün tehlikeyi izleyebilmesi ve planlaması söz konusu değildir. Bu nedenle kavşağa yaklaşırken hızı düşürmek ve yavaş hareket etmek her zaman çok daha güvenli olacaktır. Hız ne kadar fazla olursa, tepki süresi de o kadar uzar.

Doğru Sinyali Verin

Başka bir sürücünün hareketlerini önceden tahmin etmek güvenli sürüşün büyük bir parçası olsa da, sinyallerinizi kullanarak başkalarına niyetinizi bildirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Mesela şerit değiştirmek istiyorsanız hangi yöne geçmek istiyorsanız oraya sinyal vermeniz gerekir. Eğer kavşaktan dönecekseniz sinyalinizi mutlaka kavşağa girmeden önce vermelisiniz. Bu sayede arkadan gelen sürücü sizin ne yapmak istediğinizi önceden bilecek ve kendisini ona göre ayarlayacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz ipuçları, kavşaklarda güvende olmanız için oldukça önemlidir. Her ne kadar kontrolünüz dışında bazı kazalarda olsa kavşakta nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilmek sizi daha güvende tutacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.06.2020

Araba Alırsam Hangi Masraflarım Olur

18.12.2020

2020'nin En İyi Sedan Arabaları

12.08.2021

Garaj Önüne Bırakılan Araç Nasıl Çektirilir

29.09.2020

Lastik Aşınmalarını Nasıl Önlersiniz