Kia EV9 SUV Tanıtıldı: Tasarım ve Özellikleri

ABONE OL
Kia EV9 SUV Tanıtıldı: Tasarım ve Özellikleri

Kia, tamamen elektrikli SUV modeli EV9'u tanıttı. Türk tasarımcı Berk Erner'in tasarımıyla hazırlanan Kia EV9, etkileyici iç ve dış tasarım detaylarıyla görenleri hayran bırakıyor. Aracın 2023 yılının ikinci çeyreğinde Güney Kore'de üretimine başlanması planlanıyor. Amerika ve Avrupa pazarında da satışa sunulacak bu araç, etkileyici tasarımı ve teknik özellikleri ile fark yaratacaktır.

Kia EV6 modelinde kullanılan E-GMP platformu üzerine inşa edilen Kia EV99 SUV modeli gerek teknik özellikleri gerekse tasarımı ile sürücülere eşsiz bir sürüş deneyimi vadediyor. Tasarımında Türk tasarımcı Berk Erner’in imzasını taşıyan Kia EV9, "Opposites United" tasarım felsefesi ile inşa edilmiştir. Bu tasarım felsefesi, zıtlıkların bir araya gelerek dengeli ve estetik bir görünüm yaratmayı vurguluyor. Bu nedenle araçta konfor ve performans, teknoloji ve doğa arasındaki denge ön planda tutulmuştur.

Kia EV9 SUV Tasarımı

Yeni Kia EV9 tasarımı bakımından incelendiğinde oldukça yüksek tasarlanmış burun kısmı ile heybetli bir duruşa sahiptir. Aracın ön bölümü dikey aydınlatmalar ve gündüz LED'leriyle dikkat çekici bir hale getirilmiş.

Son derece modern ve çarpıcı bir tasarıma sahip olan Kia EV9 SUV; ön bölümü, büyük bir dikey ızgara, ince farlar ve aerodinamik çizgilerle oldukça sportif bir görünüm sunuyor. Aracın yan hatları, yuvarlaklaştırılmış çamurluklar ve geniş bir tavan hattı ile güçlü bir siluet yaratıyor. Aracın arka bölümünde ise geniş arka cam ve modern LED stop lambaları bulunuyor. Ayrıca, EV9 iç mekânı açısından da oldukça geniş ve modern bir tasarıma sahiptir.

Aracın ön kısmında, dijital bir gösterge paneli ve geniş bir dokunmatik ekran bulunuyor. Arka koltuklar da oldukça geniş ve rahat, aracın arka koltuğunda seyahat eden kişiler de ekranlardan farklı bilgileri takip edebiliyor.

Kia EV9 SUV Teknik Özellikleri

Kia EV9 tasarımının yanı sıra özellikleri ile de sürücülere ekstra konfor sağlıyor. Çarpıcı ve modern tasarımının yanı sıra Kia EV9 özellikleri de oldukça etkileyici. Elektrikli Kia EV9 SUV, farklı motor seçenekleri ile öne çıkıyor. İlk seçenek 215 beygir, 350 Nm tork değerine sahip temel seviye motor iken aynı motorun 201 beygir gücünde olup daha büyük batarya ile eşleştirilen 541 kilometre menzil sağlayan bir versiyonu da bulunuyor. Dileyen kişiler, büyük batarya ile eşleştirilen 380 beygir gücündeki dört çekişli motor seçeneğini tercih edebilir.

Kia EV9 SUV modeli, sürücülere hızlı şarj özelliği de sunuyor. Kia tarafından yapılan açıklamada aracın 15 dakikalık hızlı şarj ile 239 kilometre menzil sağladığı belirtiliyor. Ayrıca araç 800 voltluk şarj özelliği ile yalnızca 20 dakikada yüzde 80 şarj edilebiliyor. Tam dolu batarya ile Kia EV9, yaklaşık 500 kilometre menzil sunuyor.

Kia EV9 SUV modeli; çarpıcı tasarımı, yüksek performansı ve geniş iç mekanıyla dikkat çeken bir araçtır. Tamamen elektrikli SUV arayışında olan kişiler için oldukça ideal bir alternatif olabilir.

SUV araçlar hakkında bilgi almak için https://surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.07.2021

Performansı Artırmak İçin Yapılacak Modifikasyonlar

18.08.2022

Türkiye’de En Ucuz Sıfır Arabalar Ağustos 2022

27.09.2022

İkinci El Otomobil Alırken Kilometrenin Önemi Nedir

08.11.2021

Eski E Sınıfı Ehliyet Şimdi Ne Oldu