Klima Yakıt Tüketimini Ne Kadar Artırır

ABONE OL
Klima Yakıt Tüketimini Ne Kadar Artırır

Yazın gelmesiyle birlikte otomobil sürücüleri tatil planlarına hız verirken araçlarının bakımlarını da eksiksiz bir şekilde yaptırmak için uğraşıyorlar. Uzun yolculuklar kendi otomobilinizle gitmek için oldukça konforlu, ancak size yolculuğunuz boyunca bu konforu sağlayacak olan donanımlar ise bu önem listesinin başını çekiyor. Yaz ve otomobil bakımı denildiğinde hemen karşımıza çıkan sorulardan birisi de klimalar oluyor. Klimalı bir araca sahip olan sürücünün en çok hoşuna giden aracına bindiğinde hava ne kadar sıcak olsa da klimanın onu serinletiyor olmasıdır. İster şehir içinde ister uzun yolda klima gerçekten de hayat kurtaran bir etkiye sahiptir.

Peki, şehir içinde dur kalklar, uzun yolculukta mesafeler kliması çalışan bir aracın yakıtını ne kadar etkileyebilir?

Sorunun yanıtını uzatmadan hemen verelim. Klima açık olduğunda motora ekstra güç gerektireceğinden dolayı aracın yakıt miktarında % 20’lik bir yükselme meydana gelir. Ancak bu oranı belirleyecek olan da pek çok faktör vardır. Örneğin aracın içindeki yük, aracın iç genişliği, dışarıdaki havanın sıcaklığı gibi sayılabilir.

Günümüzde otomobil üreticileri gelişen teknolojiyle birlikte klima sistemlerini de geliştirmeye çalışıyorlar. Bunun içinde yakıt tüketimi üzerindeki etkiyi azaltabilmek çalışmanın odağında olan bir konu. Örneğin bazı otomobil üreticileri bunu sağlamak amacıyla elektrikli klimalarını tanıttılar.

Klima Kullanımını Azaltmak Ve Yakıt Tasarrufu Yapmak İçin Neler Yapılmalı?

Kışın da Dikkatli Olun

Otomobiller kışın aracın ısınmasını sağlamak için motordan gelen ısıya ihtiyaçları vardır. Bu ısı buz çözme içinde kullanılabilir, ancak aracınızın camlarındaki buzların daha hızlı çözülmesi gerekiyorsa klima kullanılabilir. Bunun dışında klima kullanımı gereksiz olacaktır.

Gereksizse Kapatın

Aracınızın içindeki sıcaklığı kontrol edin, bazı durumlarda klima açık unutulduğu gibi camlar da açık bırakılabiliyor. Eğer aracın içerisinde sizi biraz serinletecek hava varsa gereksiz yere klimayı çalıştırmamalısınız. Klima sadece serinletmek değil aynı zamanda sizi hasta etmek içinde etkili olabilir.

Şehir İçi / Şehir Dışı İlişkisi

Şehirler arası yolculuklarda 70 km’nin üzerindeki hızda aracın klimasını açmak camlarını açmaktan çok daha ekonomi sağlayacaktır. Hızlı giden bir aracın camını açtığınızda yakıt tüketimini de artırırsınız.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.08.2022

Orhangazi Sürücü Kursları – Orhangazi Ehliyet Kursları

07.07.2022

Aracın Değişen Parçası Nasıl Anlaşılır

13.04.2021

Karavanla Gidilecek En Güzel Yerler

01.06.2021

Kasko Sigortası Teklif Al