Kurs Cayma Hakkı Nedir

ABONE OL
Kurs Cayma Hakkı Nedir

Bir sürücü kursuna yazılmak istediğinizde birçok hayaliniz vardır ve bunların hepsi trafikte usta bir şoför olmak üzerinedir. Doğru kursun hangisi olduğuna karar vermek zor olsa da seçtiğimiz bir kursa kayıt yaptırdıktan sonra bazen arabalarından, bazen uzak olmasından bazen de verdiği eğitimin yetersiz olduğunu düşündüğümüzden pişman olabiliyoruz. Hatta yazıldıktan sonra yeterli zamanı bulamayanların sayısı da bir hayli fazladır. Fakat sürücü kursuyla yapılan sözleşme ve paranın peşin olarak ödenmesi durumunda kurstan cayma hakkının olup olmadığını bilmediğimizden dolayı belki de hiç devam etmediğimiz bir kursa para ödemek zorunda kalıyoruz.

Bir ürün satışında alıcı ile satıcı arasında sözleşme yapılır. Bu sözleşme içerisinde 7 gün içerisinde cayma hakkının olduğu ileri sürülür. Bu süre sözleşmenin imzalanmış olduğu tarihten başlar ve geri ödemeye ilişkin masraflarında satıcıya ait olduğu kanunda açık bir şekilde belirtilmiştir.

Kursu Kaydı Silme

Kursta kaydın silinmesi gidilen kursun türüne göre değişiklik gösterebilir. Eğer ücretsiz bir kurs ise bu durumda kursa başlamadan kaydınızı sildirmeniz mümkün. Ya da kursa devam etmediğinizde devamsızlık nedeniyle bir süre sonra kurs kaydınız otomatik olarak silinecektir. Ancak ücretli kurslarda ise süreç biraz daha farklıdır. Özellikle ödemenin peşin ya da kredi kartı ile yapılmış olduğu durumlarda tüketici hakları devreye girer ve bu hakların 8’nci maddesine göre 7 gün içerisinde kurstan cayma hakkı vardır. Bu süre içerisinde cayılması halinde tüm masraflar sürücü kursuna aittir.

Kurs Sözleşmesi İptali Nasıl Yapılır?

Aslında bunu çoğu sürücü kursu adayı bilmiyor olsa da kanunda açık bir şekilde kurs cayma hakkı olduğunun altı çizilmiştir. Eğer ki siz kurs sözleşmesini iptal etmek istediniz ve kursunuz size herhangi birtakım gerekçeler göstererek geri ödeme yapmazsa bu durumda yasal olarak hakkınızı arayabilirsiniz.

İlk yapmanız gereken şey ise ihtar çekerek kurs yerinin sözleşme koşullarına uymadığı peşinat ya da senetlerin iadesini yapmadığını belirterek dava açabilirsiniz.

Eğer kurs yeri size hiçbir zorluk göstermeden ücreti direk olarak verirse bu durumda dava gibi yasal prosedürlerle uğraşmanız gerekmez. Böyle bir durumda her iki tarafın rızasının olduğu görülür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek için https://www.surucukurslari.com/adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.03.2021

A Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

05.05.2020

Karabük Sürücü ve Ehliyet Kursları

16.07.2020

Sollama Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

16.12.2021

Çatlak Motor Bloğu Tamir Edilir mi?