Lastik Basıncı Uyarı Işığı (TPMS) Nedir

ABONE OL
Lastik Basıncı Uyarı Işığı (TPMS) Nedir

Aracınızın ön panelindeki lastik basıncı uyarı ışığı yandığında, bir veya daha fazla lastiğinizin yetersiz şiştiğini ya da ideal basıncın altına düştüğünü gösterir. Bu, lastiklerinizi değiştirmeniz gerektiğinin bir işareti olabilir veya sadece şişirilmesi gerekir.

Lastik basıncı uyarı sistemi, durumu mümkün olan en kısa sürede ele alabilmeniz için sizi bilgilendirir, aksi takdirde tehlikeli koşullarda araç kullanmanıza neden olacaktır.

Lastik Basıncı Uyarı Işığını Görürseniz Ne Yapmalısınız?

Yapmanız gereken ilk şey, hızınızı azaltmaktır. Yetersiz şişirilmiş bir lastik, aracınızın yol tutuşunu bozarak, hızda veya yol ıslakken kontrol etmekte zorlanmanıza neden olacaktır.

Lastik basıncı uyarı ışığınız hangi lastik olduğunu gösterebilir, böylece sorunlu olan lastiği hemen kontrol edebilirsiniz, ancak 4 lastiği birden kontrol etmek mantıklı olacaktır.

Sürüş sırasında lastik basıncı ışığının sürekli yanıp söndüğünü fark ederseniz, bunun nedeni muhtemelen sıcaklıktaki değişikliklerdir. Bir gecede sıcaklık soğudukça, lastiklerdeki kauçuk büzülür ve muhtemelen uyarı ışığının yanmasına neden olur.

Gün içinde sıcaklık arttıkça veya aracınızı sürdükçe lastiklerdeki kauçuk genişler ve uyarı ışığının sönmesine neden olabilir. Bunun olduğunu fark ederseniz, lastik basınçlarınızı kontrol etmeli ve gerektiğinde şişirmelisiniz.

Bazen lastik basıncı ışığının yanıp söndüğünü ve ardından açık kaldığını görebilirsiniz. Bu genellikle sistemin kendisinde bir sorun olduğuna dair işarettir.

Lastik basıncı uyarı ışığı açıkken sürmek güvenli midir?

Lastik basıncı izleme sistemi, aracınızın lastiklerinin basıncıyla ilgili sorunlar olup olmadığını bilmenizi sağlar. Görmezden gelmen gereken bir şey değil.

Yetersiz şişirilmiş bir lastik, özellikle otoyolda hızlı bir şekilde seyahat ediyorsanız, aracınızı kontrol etmeyi zorlaştırır. Açıkçası inmiş ya da fazla şişirilmiş olan lastikler her hızda kötüdür.

Lastik problemlerinden kaçınmak için ne yapabilirim?

Her ay lastik basınçlarınızı kontrol etmek ve uzun bir yolculuğa çıkmadan önce bunları takip etmek iyidir. Bunu yapmak, sürüş sırasında lastik basınçlarınızla ilgili herhangi bir sorun yaşama olasılığınızı azaltacaktır. Lastiklerin ayarını yaparken mutlaka soğuk olmasını tercih edin, çünkü sıcak bir lastik geniler ve değeri yanlış verir.

Unutmayın ki aracınızda lastik basınç uyarı sistemi olmasının bir amacı vardır ve bu ışık yanıyorsa lastiklerinizde bazı şeyler ters gitmiş demektir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.01.2021

İş Kamyonu Ehliyeti ve Operatörlük Belgesi Nasıl Alınır

28.12.2021

Haymana Sürücü Kursları - Haymana Ehliyet Kursları

30.03.2020

2019 Yılı Kaza İstatistikleri

21.09.2021

Bagajınızda Bulunması Gereken Acil Durum Aletleri