LPG Beyni Neden Donar

ABONE OL
LPG Beyni Neden Donar

Karbüratörlü araçlardaki LPG beyninin % 98’i donar. Sıralı sistem araçlarda ise bu durum daha az görülür. LPG beyninin neden donduğunu anlayabilmek için öncelikli olarak nasıl çalıştığını bilmek gerekir. LPG beyni içinde gaz ve su olmak üzere iki farklı göz bulunur. Motor devir daim yaparak su odasında bulunan sıcak su gaz odasındaki -40 derece bulunan LPG’yi ısıtır ve buhar haline dönüştürerek motorun sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Genel mantığı anladıktan sonra beynin neden donduğuna bakabiliriz.

LPG Ayarı Kaynaklı Sebepler

Karbüratörlü bir aracın LPG gaz basıncı yüksek ise motor çalışmadan ya da çalıştıktan kısa süre sonrasında beyinde donma meydana gelebilir. Bu durumda yapılması gereken şey motora giden gaz hortumunun sökülerek gaz basın ayarının yapılıp beyinden çıkan yakıtın miktarının düşürülmesi sağlanır. Bu sayede donma yaşanmaz ve araç daha rahat çalışır. Sıralı sistemlerde ise aracın gaza geçiş ayarı 30 derecenin altında olursa LPG regülatöründe donma meydana gelebilir.

LPG Beyin Diyafram Arızası Kaynaklı Sebepler

LPG beyninde gaz ve su diyaframı olarak bilinen iki farklı diyafram vardır. Eğer su diyaframı patlarsa motor suyuna gaz sıkışır ve beyinde su devir daimi zayıflar beraberindeki yedek su deposunda su taşması kapağını açınca gaz kokusu gelmesi yaşanır. Böyle bir durumun yaşanması halinde LPG beyin ve diyafram tamir takımının değiştirilmesi gerekir. 

Termostat Kaynaklı LPG Beyin Donma Sebepleri

LPG sistemi bulunan tüm araçlarda kışlık termostat olmazsa olmazdır. Yazlık termostat kış ayında motorun suyunu hapsedemez ve suyun tüm sistemde dolaşmasını sağlayacağından dolayı donma meydana gelir. LPG beyninde bulunan termostat hiçte hafife alınabilecek bir parça değildir.

Muhtemel Su ve Antifriz Kaçakları

Antifriz kaygan ve kimyasal bir maddedir. Su hortumlarında ve LPG beyin dirseklerinde zamanla aşınmaya neden olarak kaçak oluşmasını sağlar. Antifriz kaçakları yalnızca beynin donmasına neden olmaz diyaframın -40 derece maruz kalmasını sağlayarak yırtılmasına hatta aracın gaz kaçağından dolayı yanmasına kadar neden olabilir.

Kullanıcı Kaynaklı LPG Beyninin Donma Sebepleri

Aşırı soğukların olduğu zamanlarda aracı doğrudan LPG ile çalıştırmak yerine benzinde çalıştırıp 3 dakika sonrasında LPG’ye geçilmesi beynin donmasını engelleyecektir.

LPG bakım ve arızaları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.09.2020

Oto Cam Filmi Nasıl Sökülmelidir

18.10.2021

Karda ve Buzda Nasıl Araba Kullanılır?

06.07.2022

Çekilen Araç Nereye Götürülür, Çekilen Araç Sorgulama

14.06.2021

Run Flat Lastik Nedir? Hangi Araç Takabilir