LPG’li Araç Benzinde Neden Çalışmaz

ABONE OL
LPG’li Araç Benzinde Neden Çalışmaz

Araç benzinde neden çalışmaz sorusu LPG’li araç sürücülerinin en çok sorduğu sorular arasında yer alıyor. Eski model bir araca sahipseniz ve benzinle çalışmıyorsa muhtemelen sorun karbüratörün kirli olmasından kaynaklanır. Dolayısıyla karbüratörün temizlenmesi halinde sorun giderilmiş olur.

Yeni tip araçlar ise sıralı sistem LPG’ye sahip olduklarından durum biraz daha farklı olabilir. Peki bu sorunlar neden kaynaklanır? İnceleyelim.

LPG’li Araç Benzinde Neden Çalışmaz?

LPG’li araç karbüratöre sahipse muhtemelen sürekli olarak LPG ile kullanılır. Doğal olarak bu da karbüratörün zaman içerisinde kurumasına neden olur. Kurumuş bir karbüratörde en büyük sorun diyafram ve contaların sertleşmesidir. Bu da aracın çalışmasına engel olabilecek bir sorundur.    

LPG’li Aracı Benzinde Kullanmak Gerekir Mi?

LPG’li araç bahsettiğimiz gibi karbüratörlüyse genelde benzinde kullanılmaz. Dolayısıyla zaman geçtikçe aracın karbüratöründen kaynaklı olan sorunlar ortaya çıkar. Sıralı sistemli LPG’lerde ise sizin bu durumu seçmeniz gibi bir durum yoktur. Bu sistemde aracınızda hem benzin hem de LPG bulundurmak zorundasınız. Aracı ilk çalıştırdığınızda benzinle çalışır ve bu sayede hortumlar, motor vs. ıslanır ve motor belli bir ısıya geldiğinde LPG kendiliğinden devreye girer. Sıralı sistem LPG’li araçlarda benzinle ya da LPG ile gitmek sizin elinizde olabilir. 

Otomobiller fabrikada üretilirken belli testlerden geçerler. Dolayısıyla benzinli bir otomobilin çalışma mantığında benzin vardır. Siz bu araca sonradan LPG montajı yaptıracağınız için aracınızın genleriyle oynamış olursunuz. Sürekli olarak aracın LPG ile kullanılmaya başlaması ise birtakım sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Bir araç sürekli olarak LPG ile çalışıyorsa bir süre sonra benzinde çalışmamaya başlayacaktır.

Araç Benzinde Neden Çalışmaz?

Aracın benzinde çalışmamasının en önemli nedenleri arasında benzin pompasının arıza yapması vardır. Pompa arızası hem maliyetli hem de sıkıntı vericidir.  Aracın benzin pompası çalışmadığında depodan benzini çekemeyeceğinden dolayı LPG bulunmuyorsa muhtemelen çekici ile tamirciye gitmek zorundadır. Benzin pompası temizlenerek de kurtulabilir, yenisini değiştirerek de. Burada belirleyici olan şey ise temizlik işleminin başarılı sonuç verip vermemesidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.01.2024

2024 Ehliyet Fiyatları

11.03.2022

İleri Sürüş Teknikleri Kursu Ne İşe Yarar

22.05.2023

125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi

30.04.2021

Aileler İçin En İyi Elektrikli Arabalar