LPG Ruhsata Nasıl İşletilir? 2021

ABONE OL
LPG Ruhsata Nasıl İşletilir - 2021

LPG, Türkiye’de otomobil sürücülerinin en çok tercih ettiği yakıt türüdür. Nedeni ise tamamen ucuz olmasından kaynaklanır. Sürücüler araçlarına LPG taktırmak istediklerinde motorlarına verebilecekleri zarardan ziyade araçlarının ne kadar az yakacağı konusuyla ilgilenmektedir.

Günümüzde LPG montajı yapan çok sayıda firma var. Hatta pek çok sürücünün fabrika çıkışlı LPG’li araç tercih ettiğini de biliyoruz. Doğal olarak bu da LPG’nin müşteri yönünde önemli olduğunun açık bir göstergesidir.

2021 LPG Taktırma İşlemleri ve Ruhsata İşletme

Benzinli araçlarını LPG’ye dönüştürmek isteyenlerin öncelikli olarak bilmesi gereken her araca LPG takılmayacağıdır. Bunun için öncelikli olarak aracınızın LPG takılmasına uygun olup olmadığını bilmeniz gerekir. Eğer aracınız LPG için uygun ise bu durumda bir bayiye giderek proje çizdirmeniz gerekiyor.

Aracınıza LPG’yi taktırdıktan sonra ise gerekli kontrollerin yapılması ve sızdırmalık belgesi almak için Mühendisler Odasına gitmeniz gerekir. Bu işlemin ardından aracınızın genel muayenesinin yapılması gerekiyor.

LPG taktırma işleminin ardından gerekli kontroller sağlanarak sızdırmazlık belgesi almak için mühendisler odasına gitmeniz gerekmekte. Buradan sonraki işiniz ise aracın genel muayenesinin yapılmasıdır. Bunun için TÜVTÜRK muayene istasyonundan randevu alarak aracınızı muayeneye götürmeniz gerekir. Tüm muayeneler tamamlandıktan ve onay aldıktan sonra artık ruhsata LPG’nin işletilmesinde hiçbir engel yoktur. Notere giderek LPG’nizi ruhsata işletebilirsiniz. Bu şekilde aracınızı LPG’li olarak sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

LPG Ruhsata İşletme Ücreti Ne Kadar?

Benzinli bir aracın LPG’ye dönüştürülmesi ve ruhsata işlenmesini genel bir hesaplama ile anlatmak gerekiyor. Normal standartlarda bir araca LPG montajı 1.800 TL civarıdır. Sızdırmazlık raporu için ödenecek ücret 100 TL’dir. Aracın muayeneye girmesi 372 TL ve ruhsata işleme ücreti 207 TL’dir.  Genel toplama bakacak olursak 2,479 TL gibi bir rakamla karşılaşırsınız. Bu rakamlardan 1.800 TL olan montaj ücretini firmaya göre taksitlendirebilirsiniz. Bunun dışında kalan 679 TL nakit olarak cebinizden çıkacağı için yanınızda bulundurmanız gerekir.

LPG Aracın Ruhsata İşletilmeme Cezası Ne Kadar - 2021

Otomobillerde yapılan teknik bir değişikliğin en geç 30 gün içerisinde mutlaka bildirilmesi gerekir. Eğer bildirilmezse bu durumda 132 TL para cezası kesilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.11.2020

Hemzemin Geçitten Nasıl Geçilmeli

29.07.2020

Park Yasağı Nedir, Nasıl Uygulanır

16.06.2021

Herşey Dahil Ehliyet Fiyatları 2022

15.10.2020

Yan Ayna Nedir