Maserati, Project24'ü Tanıttı

ABONE OL
Maserati Project24

Hız, gösteriş, şıklık denildiğinde ilk akla gelen otomobil markalarından olan Maserati, yeni aracı olan Project24’ü piyasaya tanıttı.

Otomobil sürücüleri için Maserati oldukça önemli araçlardan bir tanesidir. Sürücülerin gözünde canavar olarak tanımlanan bu araçla ilgili şirket, 2 yıl öncesinde açıklama yapmıştı.

Pist odaklı olan Maserati MC20 modelinin temel alınacağı bir hiper otomobil olacağını açıklayan şirket, bugün bahsetmiş olduğu otomobilin resimlerini yayınladı.

Maserati’nin Yeni Canavarı Project24

Resimlerde otomobilin dış tasarımı görüntülendi. Gövde panellerini de fiber karbona yer verilen aracın bazı bölümleri doğal fiberden yapılmış.

Aslında tasarım ortaya çıkmadan önce MC20’nin temel alındığı belirtilmiş olsa da bu iki model arasında pek ortak nokta görünmüyor. Araçta yoğun fiber kullanılmasının nedeni hafif olması ve bununda aracın hızına etki etmesidir.

Aracın camlarında özel malzeme kullanılmış ve bu sayede ağırlık olabildiğince düşürülmüş.

Maserati Project24 İnceleme

Aracın dış tasarımında öne bakıldığında ince LED aydınlatmalar dikkat çekiyor. Büyük bir ön kanat ve hava kanalları yine aracın ön bölümünü güzelleştirmiş. Aracın arkasına doğru uzanan bir yüzgeç var.

Çift egzoz çıkışı, ince LED stop lambalar ve büyük bir difüzör yine araçta göze çarpan parçalar arasında yer alıyor.

Araç hafif olsa da yere basma kuvveti oldukça güçlü. Aracın ön ve arka bölümlerinde aktif aerodinamik parçalara yer verilmiş.

Araçta dikkatleri çeken son detay ise 18 inçlik dövme alaşımlı jantlar oluyor.

Maserati Project24 ile MC20 arasındaki ortak bağlantılardan birisi karbon fiber monokok şasiye sahip olmasıdır. Araçta 3,0 litre çift turbo V6 kuru karterli Nuttuno motor bulunuyor. Toplamda 740 hp gücün üretilmiş olduğu araç MC20’te göre daha hızlı.

Maserati Project24 6 vites olacak. Sıralı şanzıman sayesinde arkadan çekişli olan araç ayarlanabilir amortisörler ve viraj denge çubuklarıyla birlikte piste özel ayarlanıyor.

Maserati Project24 Ne Kadara Satılacak?

Yukarıda bahsettiğimiz özelliklere sahip muhteşem bir aracın ne kadara satılacağı da yine merak edilen konular arasında yer alıyor. Dünyada yalnızca 62 adet üretilecek olan aracın fiyatı henüz belirlenmedi, ancak çok yüksek paralara satılacağı da açık.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.05.2021

Sürücü Kursu Sınavları Ne Zaman Açıklanacak

07.08.2020

Emniyet Kemeri Nedir

26.07.2021

2022 Fiat F595 Abarth İncelemesi

11.08.2021

Egzoz Muayenesinden Kalma Nedenleri Nelerdir