MirrorLink nedir

ABONE OL
MirrorLink nedir

MirrorLink, akıllı telefonu arabanın bilgi-eğlence ekranına bağlayan sistemdir. Telefonunuzu USB kablosu veya Bluetooth ile arabanıza bağladığınızda, ekrandaki MirrorLink düğmesine bastığınızda telefonunuzun ana ekranı görünür. Bu sayede telefon rehberinize ve telefonunuzdaki belirli uygulamalara arabanın kendi kontrollerini kullanarak erişebilirsiniz.

Bazı otomobil üreticileri otomobilin donanımına standart olarak dahil eder veya isteğe bağlı yüklenmesine imkan tanır.

MirrorLink Ne Yapabilir?

Uyumlu uygulamalar arasında Facebook, Twitter ve Spotify bulunur. Sosyal medya, müzik, radyo, hava durumu tahminleri ve navigasyon bu sistem sayesinde kullanılabilir.

Telefonunuzdaki her uygulamanın MirrorLink ile uyumlu olmayacağını unutmayın, bu nedenle MirrorLink aracılığıyla kullanmak istediğiniz belirli özellikler için ek uygulamalar indirmeniz gerekebilir.

Bazı otomobil üreticilerinin, araç verilerini kaydeden ve sürüşünüzü iyileştirmek için ipuçları sunan kendi özel MirrorLink uygulamaları vardır. Örneğin FİAT’ın yol arkadaşım uygulaması bunlardan bir tanesidir. Uygulama üzerinden  yakıt ekonomisi, ortalama hız, lastik basıncı, bakıma kalan süre, kalan benzin gibi bilgiler öğrenilebilir.

MirrorLink Hangi Arabalar Uyumludur?

MirrorLink, VW Grubu markaları SEAT, Skoda ve Volkswagen tarafından üretilen her otomobilde standart olarak bulunmaktadır. Citroen ve Peugeot otomobillerinde standart olarak yer alır. Bazı Honda, Kia, Suzuki, Toyota ve Mercedes A-Serisi modelleri de MirrorLink'e sahiptir.

Önceki aracınızda MirrorLink kullandıysanız yeni arabanızda olmasını istiyorsanız benzer uygulamalar yükleyebilirsiniz.

MirrorLink Nasıl Çalışır?

Arabanızda bu sistem var ve nasıl kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız aşağıda konuyla ilgili bilgiler yer almaktadır.

Cep telefonunuzda MirrorLink’i destekleyen en az bir uygulama olması gerekiyor.  Aracınızda kontağı açıp motoru çalıştırdıktan sonra cep telefonunuzu USB ya da bluetooth bağlantısıyla aracınıza bağlayın. Bu işlem sonrasında aracınızın eğlence ekranında bir uyarı belirecek ve menü açılacaktır. Siz bu menüden istediğiniz şeyi seçebilirsiniz. Bağlantı yapıldıktan sonra ise artık bilgi eğlence ekranı sizin cep telefonunuz görevini yapacaktır. Bir kez bağlandıktan sonra artık sistem kendisi otomatik olarak telefonunuzu görecektir. Konforlu olan tarafı ise aracınızın direksiyon kollarındaki kumandadan ya da dokunmatik ekranından istediğinizi yapabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.08.2022

LPG Dönüşüm Fiyatları 2022: LPG Montaj Fiyatları

08.11.2021

Eski E Sınıfı Ehliyet Şimdi Ne Oldu

03.08.2021

Çalıştırılmayan Arabanın Aküsü Biter mi

03.04.2020

2020 Ehliyet Sınav Soruları – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular