Modifiye Araç Nedir

ABONE OL
Modifiye Araç Nedir

Modifiye araç, gövdesinin, motorunun, frenlerinin veya şasisinin değiştirilmesi, eklenmesi veya yükseltilmesi yoluyla orijinal üretimin dışına çıkarılmış olan araçlara denir. Bir sürücünün aracını modifiye etmesinin nedeni aşağıda belirttiğimiz gibidir.

  • Farklı bir görünüm kazandırmak
  • Performansı iyileştirmek veya özellik eklemek
  • Motoru veya süspansiyonu değiştirmek

Aracınızı modifiye etmek istiyorsanız eğer standartların üzerine çıkmamanız gerekir. Standartların üzerine çıkmanız durumunda ise aracınız ya muayeneden geçemez ya da cezai işlemle karşı karşıya kalabilir.

Modifiye edilmiş araçların güvenli olması önemlidir. Bu nedenle modifiye yapılırken sürücü ve yolcu güvenliğini tehlikeye atmayacak olan özellikler eklenmesi gerekir.

Türkiye’de Modifiye Araçlar

Türkiye’de modifiye araç kullanıcıların yaptıları bazı işlemler vardır. Bu işlemler sürücüye her ne kadar doğru geliyor olsa da aslında aracı orijinal halinden çıkarmış olduğundan dolayı riski de beraberinde getirir. Örneğin aracın performansını yükseltmek için motor gücünü artırmaya yönelik olan modifikasyonlar.

Otomobiller üretim esnasında çeşitli testlerden geçirilerek denenir ve böylelikle güvenli olduğu kanıtlandıktan sonra tüketiciye sunulur. Dolayısıyla bir aracın motor aksamında yapacağınız en ufak değişimin bile araçtaki diğer aksamlara zarar verebilir ve bu da sürüşünüzü tehlikeye sokacaktır. Örneğin bir aracın beygir gücü 140’dan 180’e çıkarılmışsa bu durumda aracın fren sisteminin de sil baştan ele alınması gerekir. yani aslında kaputun altında çalışan tüm sistem birbirine paralel zincirleme halinde çalışır ve sizin bu sistemden birini çıkarmanız hepsinin aksamasına neden olabilir.

Araca Hangi Modifiyeler Yapılabilir?

Modifiye kaputun altına yapılabileceği gibi üzerine de yapılabilir. Örneğin aracın camlarına renkli film çektirilebilir, farlar, aydınlatmalar, jantlar, lastikler, kornalar gibi sayabilir. Bir araca doğru yapılan her ekleme dışarıdan bakıldığında doğrudan fark edilebilir. Bunun için modifiye yaparken aynen bir kıyafet gibi düşünmek gerekir. Yani her araca her modifiye yapılmaz. Öncelikle aracınıza nelerin yakışabileceğini düşünmeli, araştırmalı hatta gözlemlemelisiniz. Daha önceden modifiye yapılmış olan aynı markalı araçlar güzel bir örnektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.07.2021

Arızalı Araç Çekme Kuralları

05.03.2021

Trafikle İlgili Kuruluşlar Nelerdir

24.05.2022

Elektrikli Araçların Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

20.12.2021

Sürücü Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler