Motor Ehliyeti Sınıfları ve Şartları

ABONE OL
Motor Ehliyeti Sınıfları ve Şartları

Motosiklet kullanmak isteyenlerin kullanacakları motosiklete göre ehliyet almaları gerekir. Bunun içinde önce ne tip motor kullanacaklarının kararını vermeleri gerekir. Aşağıda motor ehliyeti sınıfları ve şartları belirtilmiştir.

M Sınıfı Ehliyet

İki, üç veya dört tekerlekleri olan motorlu bisikletlerin kullanılmasını sağlayacak olan belgedir. M sınıfı ehliyet almak isteyen bir sürücünün 16 yaşını doldurmuş olması gerekir. 

A1 Sınıfı Ehliyet

A1 sınıfı ehliyet motorun gücüne göre verilen ehliyettir. Buna göre bu sınıf ehliyet alan bir sürücü 125 santimetre küpü geçmeyen iki ve üç tekerlekli olan motorları kullanabilir. A1 ehliyet alacak olan kişinin 16 yaşını doldurmuş olması gerekir. Bu sınıfta ehliyet alan kişiler M sınıfının kullandığı motorlu bisikletleri de kullanabilirler.

A2 Sınıfı Ehliyet

Sepetli ya da sepetsiz olarak 35 kilovatı geçmeyen iki tekerlekli motor kullanacak olan kişilere verilen ehliyettir. Eğer üç tekerlekli motosiklet kullanılması gerekiyorsa 15 kilovatı geçmemesi gerekir. A2 ehliyet belgesine sahip olan bir sürücü A1 ve M sınıfındaki araçları da kullanabilir. A2 ehliyet almak isteyen adayın 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.

A Sınıfı Ehliyet

Gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli veya gücü 35 kilovattan büyük olan sepetli motorları kullanacak olan kişilerin alması gereken belgedir. A sınıfı ehliyet alabilmek için sürücünün 20 yaşında olması ve en az 2 yıllık A2 ehliyetinin olması gerekir. A2 ehliyeti olmayan sürücülerin 24 yaşını doldurmuş olmaları gerekir. A ehliyete sahip olan sürücüler M, A1 ve A2 ehliyetin kullandığı araçları da kullanabilir.

B1 Sınıfı Ehliyeti

B1 sınıfı 15 kilovatı geçmeyen, ağırlığı 400 kg’ın altında olan, yük taşımacılığında 550 kg’ı geçmeyen dört tekerlekli motosiklet kullanıcıları alabilir. B1 sınıfı ehliyet alabilmek için yaş sınırı 16’dır. 

Motosiklet Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Belgeler Gerekir

Eğer sürücü adayı 18 yaşını doldurmamışsa bu durumda kimlik fotokopisi, veli ya da vasiden alınmış muvafakatnamesi

  • Sürücü belgesi varsa fotokopisi
  • Adli sicil kaydı
  • Sınav dekontu
  • Diploma
  • Sağlık raporu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2021

Şanzıman Filtresinin Görevi Nedir ve Değişimi Ne Zaman Yapılır

07.05.2021

Günlük Karşılaşılan Sürüş Zorlukları

16.01.2024

2024 Trafik Cezaları

17.08.2021

Arızalı Bir Triger Kayışının Belirtileri Nelerdir