Motor Suyuna Yağ Karışma Nedenleri Nelerdir

ABONE OL
Motor Suyuna Yağ Karışma Nedenleri Nelerdir

Bir sürücünün en son karşılaşmak isteyeceği sorun olmasına karşın sıkça karşılaşılan bir durum olan motor suyuna yağ karışması hakkında merak ettiğiniz bilgilere makalemizin devamında ulaşabilirsiniz.

Yeni nesil otomobillerde sık görmediğimiz, fakat görülmesi halinde bütçenizi çok zorlayacak olan bu durumun nedenleri şöyledir:

Motor Suyuna Neden Yağ Karışır?

Motor suyuna neden yağ karışır sorusundan önce bunu nasıl anlayabileceğiniz önemlidir. Bunu öğrendiğinizde kendiniz evinizde kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz. Hemen hatırlatalım bu kontrolü yapmak istiyorsanız elinizin bu işlere yatkın olması gerekir.

Öncelikli olarak motor radyatörünün hortumlarını sökmeniz gerekir. Hortumların içerisinde yağ tabakası bulunuyorsa o zaman motor suyuna yağ karışma ihtimali yüksektir. Motor suyu kabının içine baktığınızda da bunu fark edebilirsiniz. Böyle bir durumda suyun rengi kahverengiye dönmüş olacaktır. 

Şimdi gelelim neden karıştığı sorusunun yanıtını vermeye.

Motorun üst kapak contasının yanması motor suyuna yağ karışmasının ana nedenidir. Yani conta yakan bir araç muhtemelen suya yağ karıştırır. Böyle bir durumda yapılması gereken contanın yenilenmesini sağlamaktır. Eğer bu duruma erkenden müdahale etmişseniz harcayacağınız para biraz daha düşük olur, lakin geç kalmışsanız o zaman kesenin ağzını açmanız gerekiyor.

Aracınız Hararet Yapmışsa Dikkatli Olun

Hararet yapan araçların motor suyuna yağ karışması kaçınılmaz bir gerçektir. Bunun için aracınızı hararet yaptırmamaya dikkat etmeniz gerekir. Eğer tüm dikkatinize karşın hararet yapmışsa o zaman motor suyunu sık sık kontrol etmeniz gerekiyor.  

Motor Suyuna Yağ Karışırsa Ne Olur?

Bir aracın motorunda bulunan yağın ayrı suyun ayrı görevi vardır. Bu ikisinin birbirine karışması ise her ikisinin de görevini tam olarak yerine getirememesini sağlar. Motor suyuna yağ karışması durumunda yağ tam olarak görevini yerine getiremeyeceğinden aracın yağlama görevini yapması da engellenmiş olacaktır. Yeterli miktarda yağlanmayan parçalar birbirine sürter ve bu da tamiri geri dönülmez sonuçların ortaya çıkmasına imkan sağlar. Aracınızın motor suyuna yağ karıştığından şüpheleniyor ya da bundan eminseniz en yakın servise aracınızı çekmenizi tavsiye ederiz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.03.2021

LPG Filtreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

16.12.2020

Direksiyon Dersinde Başarısız Olmanın 6 Nedeni

10.06.2021

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? 2022

02.02.2021

Araçta Su Kaçakları Neden Olur