Motosiklet Kazaları Nasıl Önlenir

ABONE OL
Motosiklet Kazaları Nasıl Önlenir

Bir motosiklet aldıktan hemen sonra üzerine binip etrafı ve motoru keşfetmeyi seviyoruz, ancak ne kadar usta bir sürücü olsanız da sağlığınızı ve güvenliğinizi ön planda tutmanız gerektiğini asla unutmamalısınız. Bunun için size bir örnekle olayın ciddiyeti hakkında bir hatırlatma yapalım. Motosiklet kullanan bir sürücü araç kullanan bir sürücüye göre 26 kat daha fazla ölüm oranına sahiptir. Bu nedenle motora binmeden emniyet ve güvenlik en büyük endişeniz olmalıdır.

Motosiklet kullanırken olası kazalara karşı dikkat etmeniz gereken 5 önemli ipucu aşağıda belirtilmiştir.

Doğru Teçhizatı Giyin

Doğru güvenlik donanımını giymek yalnızca sürüşü daha rahat hale getirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yolda görünürlüğünüzü artırmanın yanı sıra vücudunuzu yaralanmalardan korur. Parlak renkte bir güvenlik yeleği veya yansıtıcı bir yelek giymek, diğer sürücülerin özellikle geceleri varlığınızın farkında olmalarına yardımcı olacaktır. Kaç yıllık sürüş deneyiminiz olursa olsun, hata yapmayacak değilsiniz, bu yüzden her zaman kaskınızı takmanız çok önemlidir.

Uygun Hızda Sürün

Açık yolda hız yapmak heyecanlı gelebilir, ancak yalnızca kendinizi tehlikeye atmakla kalmaz, diğer sürücüleri de tehlikeye atarsınız. Sürüş sırasında her zaman hızınızı kontrol altında tutmalı ve düzenli trafik kurallarına uymalısınız.

Kör Noktalardan Kaçının

Çoğu kaza, sürücülerin motosikletçiyi yan ve dikiz aynalarından görememelerinden kaynaklanmaktadır. Kör noktanın dışında kalmak için, dikkatli olmanız gerekir.

Dikkatli ve Tetikte Olun

Motosikletinizi sürerken sürekli tetikte olmanız ve diğer sürücülerin sizi göremeyeceğini varsaymanız gerekir. Kavşaklara ve dur işaretlerine geldiğinizde ekstra dikkatli olmanız gerekir, çünkü otomobil ve motosiklet kazalarının üçte ikisi buralarda meydana gelir.

Rutin Kontrollerinizi Aksatmayın

Motosikletinize binmeden önce, bakımının yapıldığından ve sürmenin güvenli olduğundan emin olmanız önemlidir. Lastiklerinizi, farlarınızı, frenlerinizi ve egzoz sisteminizi rutin olarak kontrol edin. Bu sadece zihninizi rahatlatmakla kalmaz, aynı zamanda kaza riskini de azaltır.

Motosiklete binmek size heyecan ve adrenalin kazandırabilir, ancak tehlikeli ve ölümcül bir aktivite olduğunu asla unutmamalısınız. Kendinizi ve başkalarını güvende tutmak için yukarıdaki tavsiyeler mutlaka uymalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.06.2021

En Ucuz Sıfır Arabalar 2021

16.08.2021

Çekiş Kontrolü Nedir ve Ne İşe Yarar

23.12.2020

Helezon Yayı Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır

18.08.2020

HGS Bakiye Sorgulama