Motosikletle Uzun Yola Nasıl Hazırlanılır

ABONE OL
Motosikletle Uzun Yola Nasıl Hazırlanılır

İnsanlar rekabeti ve meydan okumayı sever. İster zihinsel ister fiziksel olsun, yapılamayacağına inandığımız şeyi yapmak hepimizin içinde var olan bir şeydir.  

İster şehirler arasında seyahat edin, ister kendi şehrinizdeki dağlık bir bölgede seyahat edin, uzun mesafeli motosiklet sürüşleri, herkesin yaşamları boyunca en az bir kez deneyimlemesi gereken gerçekten benzersiz bir heyecandır.

İşte bunu bir ömür boyu deneyim haline getirmek için önerdiğimiz şey.

Uygun Motosiklet Modeli Seçmelisiniz

Çok fazla model mevcut olduğundan, bazı motosikletler uzun mesafeli sürüşler için daha uygundur. Sürüş pozisyonu, motosikletin çekiş gücü fark yaratacak olanaklardır.

İşte uzun yol için seçmeniz gereken motosiklet türlerine ilişkin önerilerimiz.

Touring Motosikletler

Touring motosikletler saatlerce oturmayı ve binmeyi gerektiren uzun yolculuklar için tasarlanmıştır. Otururken kendinizi ayakta tutmak için sırtınıza çok fazla baskı uygulamayan daha dik bir sürüş pozisyonuna sahiptirler. Yan çantalar, bagaj alanı ve daha küçük eşyalar için ekstra cepler ile maksimize edilmişlerdir.

Kruvazör ve Standart Motosikletler

Her ikisi de uzun yolculuklar için iyi olan daha alçak, rahat bir oturma pozisyonuna sahip olduklarından, kruvazör ve standart motosikletler de rahat seçeneklerdir. Touring motosikletinin yapacağı bagaj muhafazasını sunmazlar.

Macera veya Çift Spor Motosiklet

Asfalt ve toprak yolculuğu planlıyorsanız, bir macera veya çift sporlu bir motosiklet tercih edebilirsiniz. Bu tip modeller sırtınızı ve bileklerinizi çok fazla zorlamayan mükemmel ergonomi sunarlar.

Spor Motosikletler

Spor motosikletler, öne eğilme pozisyonu nedeniyle uzun mesafeli sürüş için en az zevkli modellerdir. Daha aerodinamik hale getirmek için alçak, şık bir sürüş pozisyonu ve çömelmiş bir duruş için tasarlanmışlardır.  Hızlı dönüşler için üretilmiş olan bu tip motosikletler şehirler arası yolculuktan ziyade şehir içinde ve kısa mesafede daha kullanışlıdır.

Yukarıda saydığımız motosiklet modellerinin dışında da çeşitler vardır. Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce kendi konforunuzu ön planda tutarak seçim yapmanız işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Plaka Nedir, Plaka Türleri Nelerdir

08.04.2021

Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir? 2021

08.12.2020

Araç Kullanırken Mesaj Yazmanın Tehlikeleri Nelerdir

18.06.2021

2022 Volkswagen Golf R İnceleme