Neden Arkaya Bakan Araba Koltuklarını Seçmelisiniz

ABONE OL
Neden Arkaya Bakan Araba Koltuklarını Seçmelisiniz

Bebeğiniz veya yeni yürümeye başlayan çocuğunuzla seyahat etmek istediğinizde güvenlik her şeyden önemlidir. Bir bebek sahibi olduktan sonra arabadan inen birçok ebeveynin en büyük endişesi, çocuğunun rahat bir şekilde kemerine bağlanmasını ve darbelerden korunmasını sağlamaktır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda araba koltuğu var ve tümü güvenlik ve konforla, doğru seçimi yaptığınızdan emin olmanızı gerektiriyor.

Arkaya bakan araba koltukları, kıtadaki bir süredir sıcak konu olmuştur. Uzmanlar bebeğinizin doğumdan 9 kg'a veya on beş aylık olana kadar arkaya dönük bir araba koltuğunda oturmasını tavsiye ediyor. Böylece bebek önden kaza şekline karşı korunmuş oluyor.

Bebeğin baş ve boyun kasları tam olarak gelişmediği için kendilerini koruyabilecek güçleri yok. Dolayısıyla bebeği normal çocuk koltuğuna oturttuğunuzda önden gelen bir darbe neticesinde çocuk tüm gücüyle ileri doğru gitmeye devam ediyor. Eğer çocuğunuzu kemer ile bağlamışsanız bu durumda kemerin uygulamış olduğu güç çocuğun kemiklerine zarar gelmesine neden olabiliyor. Birçok araba koltuğu üreticisi henüz yürümeye yeni başlayan çocuklarda arkaya dönük koltukları teşvik ediyor.

Çocuk koltuklarının arkaya bakmasını bir örnekle açıklayacak olursak şu şekilde belirtebiliriz. Öne bakan bir koltuk kullanılarak yapılan önden çarpışma bebeğin boynunda 320 kg'a kadar bir kuvvete neden olabilir. Bebeğin ağırlığı 9 kg'ı geçtikten sonra bile, bu, yürümeye başlayan çocuğunuzun genç kemikleri ve kasları için hala gereksiz bir risktir.

Standart Çocuk Koltuğunu Kimler Kullanır?

Bebeğin başını hareketi kısıtlayan bir pozisyonda tutarak omurga ve boyun bölgesindeki yaralanmaları azaltır.

  • Çarpışma kalıntılarına karşı koruyucu bir kabuk sunar,
  • Kafanın arabanın gövdesine veya camına çarpmasını önler,
  • Vücudun etrafındaki basıncı, yürümeye başlayan bir çocuğun sırtı olan en güçlü bölgelere dağıtır.

Arkaya Bakan Oto Koltuğu Nasıl Seçilir?

Bir ebeveyn olarak çocuğunuz için en güvenli donanımı tercih etmeniz gerekiyor. Bunun içinde arkaya doğru bakan bir çocuk koltuğu almak istediğinizde önce Avrupa güvenlik standartlarına uygun olması gerekiyor.

Sürücü ve ehliyet kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.09.2021

Arabanızın Boyasını Nasıl Korursunuz

02.12.2021

Esenyurt Sürücü Kursları - Esenyurt Ehliyet Kursları

02.06.2021

Ehliyet Sınavı Görevli Öğretmen Ücretleri Ne Kadar? 2021

06.09.2022

Sıfır Araçlara Boya Koruma Yapmak Gerekir mi