Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır

ABONE OL
Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Zamanaşımı Süresi Ne Kadardı

Ölümlü trafik kazalarında insanların doğru olarak bildiği yanlışların başında zamanaşımı süresinin 2 yıl olduğudur. Çünkü bu tip davalarda 2 yıllık süreç uzayabilir.

Kaza da bir ölü var ise bu süre faillerin ve net giderin tespit edilebilmesini sağlamak için 5 yıldır.  Eğer kazada birden fazla kişi hayatını kaybetmişse bu durumda zamanaşımı süresi 10 yıla kadar çıkar. Burada ince bir not bırakalım ceza davası devam ettiği süre boyunca zamanaşımı söz konusu değildir.

Sigorta Şirketine Manevi Tazminat Davası Açılabilir mi?

Ölümlü olan trafik kazasında tazminat davası manevi olarak açılmak isteniyorsa sigortalının poliçesinde mutlaka manevi tazminat davalarındaki hak edilen tazminatlarda karşılanacaktır maddesinin bulunması gerekir. Eğer bu madde yoksa o zaman sigorta şirketine manevi tazminat davasının açılması söz konusu olmaz.

Ölümlü Trafik Kazası Sonrasında Kimlere Karşı Tazminat Davası Açılabilir?

Ölümlü trafik kazasında birden fazla kişiye dava açılabilir. Örneğin aracın sahibine, sigorta şirketine, aracı işleten ve sürücüye dava açılabilir. Davanın içeriğine baktığımızda mağdur olan taraf defin, cenaze masrafı gibi her türlü hakkı mahkeme yoluyla talep edebilir.

Bu Tür Davalarda Kimlerden Yardım Talebinde Bulunulabilir?

Ölümlü trafik kazalarında hak kaybı yaşamak mağdur olan tarafı yalnız manevi değil aynı zamanda maddi olarak da sıkıntıya düşürecektir. Bunun içinde ölümlü trafik kazalarında mutlaka uzman bir avukattan destek alınmasında fayda vardır. Türkiye’de avukatlık mesleği farklı alanlarda ayrılmaktadır. Örneğin iş davalarına bakan bir avukatla trafik kazalarına bakan bir avukatın tecrübe ve bilgisi birbirinden farklıdır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi trafik kazasında ölüm meydana gelmiş ve hak kaybı yaşanmak istenmiyorsa süreci çok iyi tayin edebilecek bir avukattan yardım talep etmekte fayda vardır.

Trafik kazalarında ölüm haklı ya da haksız olan hiç kimsenin istemeyeceği bir durumdur. Bunun için kullandığınız aracın sizin kontrolünüzde olduğunu ve dikkatinizi tam olarak yola odaklamanız gerektiğini kesinlikle unutmamanız gerekir. Trafik kazası yalnızca acemi sürücülerin başlarına gelebilecek bir olay değil usta şoförlerin bile bir saniyelik dalgınlığıyla meydana gelebilecek bir olaydır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.02.2021

Düzenli Servis Neden Önemlidir

09.03.2021

Araçların Otoyolda Uyması Gereken Kurallar Nelerdir

27.04.2022

Diyadin Sürücü Kursları - Diyadin Ehliyet Kursları

17.02.2021

Direksiyon Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır