Oto Alarmı Nedir

ABONE OL
Oto Alarmı Nedir

Gözünüzden bile sakındığınız otomobilinizi korumak çok önemlidir. Çünkü gerekli hassasiyetin gösterilmemesi otomobilin çalınma ihtimalini yükselteceği gibi aynı zamanda psikolojik olarak da sizi etkileyecek problemdir. Otomobiller ve hırsızlık denildiği zaman ilk akla gelen olan alarm sistemi her aracın sahip olması gereken bir donanım. Otomobilin yaşına ve modeline göre uygulanacak olan bu sistemlerin birbirinden farklı çeşitleri vardır. Her çeşidin kendine göre farklı bir özelliği olsa da temeldeki görevleri otomobilin güvenliğini sağlamaktır.

Otomobil, güvenlik ve hırsızlık söz konusu olduğunda ise en güvenli ve en iyi oto alarm sistemi hangisidir? Sorusu olmuştur. Bunun içinde bizde buradan yola çıkarak bu sistem hakkında kafanızda oluşabilecek soru işaretlerini yanıtlayalım istedik.

Oto Alarm Sistemleri Özellikleri

Oto alarm istemlerinde aktif ve pasif olmak üzere 2 farklı tip karşımıza çıkıyor. Hangisi daha güvenli derseniz bu konuda tek bir başlıktan yola çıkmak çok uygun olmayacaktır. Otomobilinizdeki sistem ne kadar çok artırılırsa araç güvenli hale gelirken maliyette bir o kadar yükselecektir.

Aktif Ve Pasif Oto Alarm Nedir?

Aktif oto alarm sistemi sürücünün aracı terk etmesi sonrasında tek bir tuşa basarak devreye giren sistemlerdir. Yani bir anlamda manuel olan sistem demek yerinde olacaktır. Sürücü alarmı aktif etmeyi unuttuğu zaman araçta hiçbir güvenlik önlemi yokmuş konumuna gelecektir. Bunun içinde alarmınızı unutarak işinizi şansa bırakmamanız gerekir.

Pasif oto alarm sistemlerinde ise aracın motorunun kapatılması sonrasında hemen devreye giriş söz konusudur. Bunun içinde aslında çok büyük bir avantajından da bahsetmek söz konusu değildir. Pasif oto alarmı devreye girdiği zaman aracın kapıları kilitlenir, motor stop eder. Bu sistemlerin en büyük sıkıntısı aniden kendini devreye alabiliyor olmasıdır. Doğal olarak alarm devreye girdiği zaman sizin hırsızdan hiçbir farkınız olmayacak ve alarm susturulana kadarda ötmeye devam edecektir.

Oto alarm sistemi çeşitlerinin kendi içerisinde de ayrılmış olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin sensör türü alarmlar yaygın olarak kullanılan sistemlerdir. Bu sistem aracın camına ve kapısına bağlanır.  Bu sayede buradan gelebilecek olan riskler düşürülmüş olur.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Seat Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

18.06.2021

Periyodik Bakım Nedir? Bakım Esnasında Neler Yapılır

03.01.2022

Sincan Sürücü Kursları - Sincan Ehliyet Kursları

21.06.2022

Çalınan ve Pert Araç Sigortası Ödemesi Nasıl Yapılır