Oto Cam Filmi Nasıl Sökülmelidir

ABONE OL
Oto Cam Filmi Nasıl Sökülmelidir

Aracınız daha güzel görünsün ya da içeriye güneş gelmesin diye düşünerek aracınıza cam filmi taktırdınız ancak yine farklı nedenlerden dolayı bu filmi sökmek istiyorsunuz. Merak ettiğiniz şey bu konu basit gibi görünüyor olsa da aracınızın camına zarar vermeden nasıl çıkarmanız gerektiğidir. Çünkü cam filmini takmak uzmanlık gerektiren bir iş olduğu için söküm işlemi de uzmanlık gerektiren bir konu olması endişesidir. Eğer el beceriniz var ve kendinize güveniyorsanız aracınızın camına ya da farklı hiçbir aksamına zarar vermeden sökme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Peki, bunu nasıl mı yapacaksınız?

Cam Filmlerini Kendimiz Sökebilir Miyiz?

Cam filminiz cama çok fazla yapışmamış ise yani çok uzun yıllar boyunca camda kalmamış ise bu durumda küçük bir maket bıçağı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşleme kenarlardan başlamanız gerekiyor ve dikkat etmeniz gereken husus maket bıçağını çok fazla bastırmamanız. Fazla yapışmamış olan bir cam filmi bu işlem sırasında kolayca sökülebilir ve ortalara geldiğinizde ellerinizi kullanarak söküm işlemini devam ettirebilirsiniz. Bu işlemin oldukça kolay olduğunu sökme sırasında göreceksiniz. Bu nedenle endişe ettiğinizin farkındayız, fakat bunu kendinize problem etmemelisiniz.

Eğer cam filminiz cama çok fazla yapışmış ise bu durumda maket bıçağı tek başına muhtemelen yeterli olmayacaktır. Bunun için önce camlarınızın ısıtılması gerekiyor. Isıtma işlemi sayesinde cam filmi yumuşayacağından dolayı sökme daha rahat olabilecektir. Nasıl ısıtabilirim derseniz onun tüyosunu da hemen vereyim saç kurutma makinesi bunun için ideal bir seçenek olacaktır. Eğer elinizde buhar makinesi varsa onu da kullanabilirsiniz.

Seçilen ısıtıcıyı cama tuttuğunuzda film yumuşayacağından dolayı filmler el ile sökülebilir kıvama gelecektir ve kenardan başlayarak söküm işlemine geçebilirsiniz. Kenarları sökerken dikkatli hareket etmeye çalışın çünkü parça büyüdükçe söküm kolaylaşacak fakat kopma riski de büyüyecektir. Doğal olara koparsa başladığınız noktaya geri dönersiniz. 

Arka Cam Filmleri Nasıl Sökülür?

Otomobillerin arka camlarındaki film ön camdakilere göre biraz daha zor sökülür bunun için işleme nereden başlayacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz.

Arka cam filminin sökülmesi konusunda basit bir tüyo verelim siyah çöp poşetini amonyaklı suya batırıp cama yapıştırın ve 1–2 saat güneşin altında bekletin ardından filmi kolayca sökebilirsiniz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.03.2022

Lalapaşa Sürücü Kursları - Lalapaşa Ehliyet Kursları

14.01.2022

Frene Basınca Rölanti Düşmesi veya Yükselmesi Neden Olur

04.03.2021

Geçici Ehliyet Belgesi Nedir, Nasıl Alınır

21.07.2022

Start Stop Aküsü Nedir? Normal Aküden Farkı Nelerdir