Oto Kuaför Ne Kadar Sürer?

ABONE OL

Daha önce aracınıza genel temizlik yani oto kuaför yaptırmamışsanız o zaman bu işlem sırasında neler yapıldığını bilmemeniz normaldir. Teknik olarak kafanızda az çok ne yapıldığı konusunda bir fikir vardır, ancak kullanılan malzemeler, uygulanan yöntemler ve kuaförün ne kadar sürdüğü gibi bilgilere hakim olmanızda söz konusu olmayabilir. Bu yazımızda aracını ilk kez oto kuaförüne götüren birinin hangi işlemleri yaptıracağına dair bilgiler verelim istedik.

Oto kuaförü yaptırmak genelde aracına değer verenler ya da aracı iş için kullananlardır. Çünkü araçlarında tıpkı insanlar gibi düzenli olarak iç ve dış bakıma ihtiyaçları vardır. Aracınızın bakımını düzenli olarak yapmadığınızda kötü bir koku ve daha sonrasında giderilmesi çok zor olan lekelerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Oto Kuaför Nasıl Olmalı?

Oto kuaförü yaptırmak istediğiniz yeri iyi seçmeniz gerekiyor. Çünkü bu işlem için ödeyeceğiniz bir ücret vardır ve sıradan bir oto yıkamacının yaptığı gibi bir işlemin yapılması beklediğiniz sonucu alamamanıza neden olabilir. Piyasada oto kuaför hizmeti verdiklerini iddia eden ancak yıkamadan farkı olmayan pek çok yer vardır. Bu nedenle en doğru seçim aslında deneme yanılma ya da referanslardır.

Oto kuaförde yapılan araç temizliği kapsamlı olduğu için kullanılan ürün ve ekipmanlarda da farklıdır. Kuaför işleminde aracın sade içi ya da dışı değil hem içi hem de dışı göz önünde bulundurulur bunun için işlemlerin sırasıyla ilerlemesi gerekir. Doğal olarak bu da başlığımızda belirttiğimiz ne kadar süreceği sorusunu gündeme getirir.

Oto kuaför işlemi tek kişi tarafından yapılan bir işlemdir. Her ne kadar kuaför içerisinde birden fazla çalışan olsa da her araç için tek bir kişi uğraşır, çünkü sıralamanın da birbirini incelemesi gerekir. Öncelik aracın iç bölümüdür. Çünkü asıl detaylı olan ve dikkat edilmesi gereken yer burasıdır. Eğer aracın dışına pasta cila uygulamasının da yapılması isteniyorsa bu durumda süre biraz daha uzun olacaktır.

Yapılan işlemin süresinden ziyade nasıl yapıldığı önemlidir. Araç içerisindeki temizlik esnasında muhtemelen kimyasal maddeler kullanılacağı için miktarının aracın içindeki malzemelere zarar vermeyecek şekilde belirlenmesi gerekir. tüm bunları bir araya getirdiğimizde ise bir aracın oto kuaför yapılması yaklaşık olarak bir günü alacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.07.2021

Çekilen Araç Sorgulaması Nasıl Yapılır

26.04.2021

Servo Motor Nedir, Servo Motorun Çalışma Prensibi Nasıldır

26.04.2021

2021 Mazda CX-30 İnceleme

08.03.2021

Ölümlü Trafik Kazalarında Maddi ve Manevi Tazminat