Otomatik Şanzıman Arızaları Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Otomatik Şanzıman Arızaları Nasıl Anlaşılır

Türkiye’ de ulaşım artık ciddi bir hal olmaya başladı. Burası büyük bir sektör ve her geçen gün bu sektöre yeni yeni araçlar ilave edilmekte. Üstelik artan bu trafik sürüş konforunu da daha karmaşık bir hale getirmiştir. Araçların çok olması ve trafiğin yoğunluğu, kişilerin araç alımları esnasında bir takım opsiyonları da göz önünde bulundurmasını sağladı. Örneğin artık insanlar araç alırken dur kalk problemlerini de düşünerek otomatik şanzımanlı araç almayı tercih ediyorlar. Talep bu kadar fazla olunca otomobil üreticileri de artık otomatik şanzıman üretimini daha da çok artırıyorlar.

Otomatik şanzımanlı bir araç almak demek her zaman bir riskin var olması demektir. Bunun içinde ilk yapmanız gereken şey aracın bakımlarının düzenli bir şekilde yapılmasıdır. Bir aracı oluşturan her parçanın bir diğeri ile bağlantılı olarak hareket ettiğini unutmamalısınız. Eğer ki bir parçada hata varsa bu hata diğer parçaları da doğrudan etkileyecektir. 

Otomatik şanzıman arızaları ise bazı şekillerde kendisini belli eder, ancak bu durumu anlayabilmeniz için aracın sahibi ve aracınızı tanıyor olmanız gerekir. Araçlarda hızı ve ilerlemeyi sağlayan birinci parça vitestir. Otomobilinizin vitesinde bir arıza oluşursa o zaman ileride büyük bir soruna neden olabilecektir. Peki, otomatik bir aracınız varsa şanzımanında bir sorun olduğunda bunu nasıl anlarsınız?

 Otomatik şanzımanlı araçlarda görülen arızalar genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Şanzıman korumasında yaşanan sıkıntılar
  • Yağ pompasında oluşan kaçaklar
  • Valf’lerde yaşanan sıkıntılar
  • Şanzıman keçelerinde yaşanan sorunlar
  • Tork konvertöründe oluşan sorunlar
  • Vites kavramalarında sorunların yaşanması ve vitesten gelen vurma sesleri

Aracınızdaki arızaların tespiti için yukarıdaki sorunları bilmeniz gerekir. Eğer aracınızda bunlara benzer bir arıza belirtisi fark ederseniz o zaman hiç vakit kaybetmeden aracınızı bir ustaya göstermelisiniz. Bu konuda tavsiye istiyorsanız yetkili servisler uygun olacaktır, çünkü yetkili servisler sorunu doğrudan çözebildiği gibi yapılan her işlemde de garanti verecektir. Özel servislerde ise parçaların ve onarımın garantisi olmadığı gibi işlemler deneme yanılma yoluyla yapılacağından dolayı bu size zaman kaybettirebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.10.2021

Ehliyet Gerektirmeyen Motorlar - Ehliyet İstemeyen Motorlar

22.07.2020

Ülkelerin Otomobil Kültürleri

20.04.2021

2022 Yeni Kasa Mercedes-Benz C-Serisi Estate İncelemesi

27.01.2022

Hayrabolu Sürücü Kursları - Hayrabolu Ehliyet Kursları