Otomatik Vitesli Araç İçin Ehliyet Nasıl Alınır? 2021
2016 yılından sonra değişen ehliyet alma işlemine otomatik ehliyette eklenmiştir. Buna göre bir sürücü adayı isterse otomatik ehliyet almak isteyebilir. Otomatik ehliyet ile manuel ehliyet fiyatları aynıdır. Burada değişken olan tek şey kullandığınız araçtır.
Otomatik Vites Ehliyeti Nedir?
2016 yılından önce direksiyon sınavına giren sürücü adayları manuel vitesli araçlar kullanmaları gerekiyordu. Doğal olarak başka bir alternatif yoktu. Bu da otomatik araç kullanan bir sürücü adayını zorlayabiliyordu.
Otomatik ehliyet almak ile manuel ehliyet almak arasında herhangi bir işlem farkı yoktur. Tek fark otomatik ehliyet alan bir sürücü adayı manuel ehliyet alamaz.
Maneul vites ehliyeti mi almak mantıklı yoksa otomatik vites ehliyetimi?
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz işlem ister istemez ilk kez ehliyet alacak bir kişide de merak uyandırıyor. Yani otomatik ehliyet almak mı mantıklı yoksa manuel ehliyet mi?
Bu farkı anlayabilmek için şöyle bir açıklama yapabiliriz. Manuel ehliyet alan bir sürücü adayı isterse otomatik araç kullanabilir. Ancak otomatik vites ehliyeti alan bir kişi manuel araç kullanamaz. Doğal olarak ehliyeti alma amacınız önemlidir. Eğer siz hayatınızın geri kalanında aynı ehliyetle manuel vitesli bir araç kullanmamayı kabul ediyorsanız o zaman otomatik vites ehliyeti alabilirsiniz.
Ehliyet her insanın ihtiyacı olan bir belgedir. Bunun içinde geleceğinizi de göz önünde bulundurarak almanız gerekir. Bize sorarsanız tavsiye olarak manuel ehliyet almak otomatik vites ehliyeti almaya göre çok daha mantıklıdır. Bu zamana kadar otomatik bir araç kullanmış olmanız bundan sonra da o şekilde kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Bu nedenle daha sonrasında ehliyet için uğraşmak istemiyorsanız otomatik ehliyet almak mantıklıdır.
Otomatik Vites Ehliyetinde Ne Yazar?
Otomatik vites ehliyeti aldığınızda ehliyetinizin üzerinde sadece otomatik araç kullanabilir yazar.
B sınıfı otomatik vites ehliyeti masrafları ne kadar?
Sürücü kursu fiyatları bulunduğunuz şehre göre değişiklik gösterir. Bu fiyat genelde 1800–2000 TL arasındadır.
- Sınava giriş ücreti olarak her şehirde 100 TL ödersiniz.
- Direksiyon sınav giriş için 130 TL
- Harç ücreti ve kart ücreti için 1090,10 TL ödersiniz.
Yukarıdaki bilgilerden yola çıktığımızda otomatik vites ehliyeti alabilmek için toplamda 3000–3500 TL arası bir masrafınız olacaktır.
Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.