Otomobil Ehliyeti - Düz veya Otomatik Ehliyet

ABONE OL
Otomobil Ehliyeti - Düz veya Otomatik Ehliyet

B sınıfı otomobil ehliyeti ile ister otomatik ister manuel araçları rahatlıkla kullanabilirsiniz. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler aşağıdaki araçları kullanabilirler.

  • Otomobil
  • Traktör
  • Motorlu Bisiklet
  • Atv araçları

B sınıfı ehliyet alabilmeniz için sürücü kursunda toplamda 16 saatlik direksiyon dersi almanız gerekir. Ancak bunun için uygun olan bir sürücü kursu bulmanız gerekir. Sürücü kursunu bulduktan sonra kurs yeriniz sizden aşağıdaki belgeleri getirmenizi isteyecektir.

B Sınıfı Ehliyet İçin Gerekli Belgeler

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Diploma fotokopisi veya Öğrenci belgesi
  • 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • Adli sicil beyanı

Yukarıdaki belgeleri temin ettikten sonra sürücü kursu kaydınız yapılır.

B Ehliyeti Nasıl Alabilirsiniz?

B ehliyetinde yaş sınırı 18’dir. İlkokul mezunu olan herkes B sınıfı ehliyet talebinde bulunabilir. Sürücü kursu kaydı ve teorik eğitimlerin ardından e-sınava katılmanız gerekir. Sürücü kursu teorik eğitimin tamamlanmasından en yakın zamana sınav için randevunuzu alacaktır. E-sınavın sonucu aynı gün hemen açıklanır ve daha sonrasında direksiyon eğitimleriniz başlar. Direksiyon eğitimi sonrasında ise direksiyon sınavına katılırsınız.

Hangi Tip Ehliyet Almalısınız?

Ehliyet alırken düz vites ve otomatik vites olarak farklı seçenekler sunulsa da bu iki ehliyet arasında eğitim yönündeki tek fark kullanılan araçlardır. Otomatik vitesli araçlar manuel araçlara göre daha kolay kullanılır ve konforlu olmasından dolayı otomatik araçlar tercih edilir. Otomatik araba kullanmak kolay olsa da otomatik araba ehliyeti almak çok mantıklı olmayabilir. Çünkü otomatik araba ehliyeti aldığınızda manuel bir aracı kullanmanız söz konusu olmayacaktır. Bunun için ehliyet almadan önce hangisine başvurmak istediğinizi çok iyi düşünüp karar vermelisiniz.

Otomobil Ehliyet Süreci Ne Kadar Sürer?

Ehliyet süreci genel olarak 2 ay kadar sürer, ancak bu süreyi belirleyen en önemli faktör yaşadığınız şehirdir. Çünkü büyük şehirlerle küçük şehirler arasında ehliyet başvurusundaki sayı farklı olduğundan büyükşehirlerde ehliyet alma süreci çok daha uzun olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.01.2021

Motor Bloğu Nedir ve Ne İşe Yarar

12.05.2021

Direksiyon Pompası Nedir? Arıza Belirtileri Nelerdir

03.11.2021

Trafik Tescil Belgesi Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

17.05.2021

Sürücü Kursları Telefon Numaraları