Otomobil Farının Ömrü Ne Kadardır?

ABONE OL

Farlar ne kadar dayanmalı diye merak ediyorsanız, tipine ve kalitesine bağlı olarak ömrü vardır. Farlarınız aracınızda küçük parçalar olsa da, son kritik unsurlardır ve özellikle gece güvenli sürüşte çok önemlidir. Farlar sonsuza kadar dayanacak şekilde tasarlanmamıştır ve onları değiştirmeniz gereken zaman vardır.

Farların Bakımı Neden Önemlidir?

Farların ne kadar dayanması gerektiği ile ilgili ayrıntılara girmeden önce, farları korumamız gereken farklı nedenlere kendimizi alıştırmakta fayda var, çünkü bazen deneyimsiz sürücüler için bu çok açık olmayabilir.

Daha İyi Görünürlük

En çok ölümlü araba kazaları gece meydana gelir? Ne yazık ki, bu kazalarının çoğu, kötü farlarla ilgili görüş sorunlarıyla ilgilidir. Gece veya görüşün sınırlı olduğu zamanlarda sürekli araç kullanıyorsanız, farlarınızı korumanın ne kadar kritik olduğunu hayal bile edemezsiniz.

Otomotiv uzmanları, daha iyi görüş ve daha net ışıklar sağlamak için farları kontrol etme ve ne tür ampulleri yükseltmeniz gerektiği konusunda aracınızın kullanım kılavuzundaki tavsiyelerine her zaman uymanızı tavsiye eder.

Daha Çok Aydınlatma

Bazı far türleri çok parlak değildir ve farlarınızı yükseltmeniz gerekir. Farların parlaklığını artırarak daha iyi görünürlük elde edebilirsiniz. Bu nedenle, mükemmel çalışan bir fara sahip olmak, aracınızı kullanma ve yolu kontrol etme şeklinizi geliştiren daha parlak farların keyfini çıkarmanızı sağlar.

Farlar Ne Kadar Dayanır?

Standart falar, tipine bağlı olarak 500 saat ile 1000 saat arasında gider. Ancak bazı farlar 30.000 saate kadar dayanabilir.

Aşağıda, far türlerini ve beklenen ömürleri yakından incelenmiştir:

Halojen Farlar: İlk ve en yaygın far türü halojen ampullerden yapılan farlardır. Bu ampuller 500 saat ile 1000 saat arasında sürer.

Xenon Farlar: Xenon farlar oldukça iyi ve 10.000 saate kadar gidebilir.

LED Farlar: LED farlar en verimli olarak kabul edilir ve 30.000 saate kadar dayanması beklenir.  

Yukarıdaki zamana göre aracınızın sahip olduğu farların ne zaman değiştirilmesi gerektiğinin kararını verebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.12.2020

Sert Debriyaj Pedalının 9 Önemli Nedeni

11.01.2022

Çeşme Sürücü Kursları - Çeşme Ehliyet Kursları

02.09.2021

Yağ Soğutucu Arızası

01.04.2021

Motosiklet Kazaları Nasıl Önlenir