Otoparkta Olan Kazaları Sigorta Karşılar mı

ABONE OL
Otoparkta Olan Kazaları Sigorta Karşılar mı

Nasıl bir araç kullanıyorsanız kullanın her zaman kaza riskiniz vardır. Kazaların en önemli nedeni dikkatsizliktir, ancak bazı durumlarda dikkatsizliğin sebebi sizden kaynaklanmayabilir. Örneğin aracınız otoparktayken başka bir dikkatsiz sürücü sizin aracınıza çarpabilir. Eğer kim olduğunu biliyorsanız bu normal bir durum olarak karşılanabilir, fakat aracınıza çarpılıp kaçılmış ve kim olduğunu bilmiyorsanız o zaman kafanızda soru işaretleri de canlanacaktır. Bunlardan bir tanesi otoparkta olan kazaları sigorta firmasının karşılayıp karşılamadığıdır.

Trafik sigortasının amacı olası bir kaza sonrasında hata sizdeyse karşı tarafın hasarını karşılamaktır. Bu nedenle otoparktayken başka bir araca vurduğunuzda bunu yetkililere belirtmek en doğru hareket olacaktır. Otoparktaki kazalarda trafik sigortasının rolünü anlayabilmek için öncelikli olarak sigortanın geçerli olduğu yerlere bakmak gerekir.

Trafik Sigortasının Geçerli Olduğu Alanlar

Trafik kazalarında suçun belirlenmesi kanun kapsamında yapılır. Bunun için kaza olan yerde öncelikle karayolları trafik kanununda ne dediğine bakmak gerekir.

Trafik sigortası karşı tarafın zararını karşılar. Bu durum ise ancak trafiğe açık alanlar ya da karayolu ile bağlantısı olan yollar olmak zorundadır. Parklar, servis alanları, istasyonlar, garajlar ve yolcu terminalleri buna dahildir. Buradan da anlaşılacağı üzere aracınızı otoparka bıraktığınızda çarpan birinin sigortası sizin zararınızı karşılamak zorundadır. Ya da siz park ederken başka bir araca çarparsanız sizin trafik sigortanız karşı tarafın hasarını ödemek durumundadır.

Trafik sigortasından tam bir verim almak isteniyorsa mutlaka kapsamlı olması gerekir. Çünkü bazı durumlarda sürücüler sırf uygun fiyatlı olması için bazı koşulları kapsam içerisinden çıkarıyorlar. 

Trafik Sigortası Senetle Araba Alımlarında da Geçerli midir?

Satın aldığınız araca hangi yöntemle olursa olsun mutlaka trafik sigortası yaptırmak zorundasınız. Çünkü araç satıldıktan sonra satıcının yetkisi biter ve onun yaptırdığı trafik sigortası da belli bir süre sonunda kalkar. Yeni bir araba satın aldıktan ruhsat size verildikten hemen sonra trafik sigortanızı ve kasko sigortanızı yaptırmanız gerekir. Bu sayede otopark gibi alanlarda meydana gelebilecek bir kaza da sigortanız hemen devreye girecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.03.2021

Zorunlu Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli mi

25.07.2023

Motosiklet Sınavı Nasıl Yapılır

24.02.2021

Trafikte Yeşil Dalga Sistemi Nedir

06.01.2021

Boyasız Göçük Düzeltme Nedir, Nasıl Yapılır