Performansı Artırmak İçin Yapılacak Modifikasyonlar

ABONE OL
Performansı Artırmak İçin Yapılacak Modifikasyonlar

Üretilen otomobiller maalesef otomobil meraklılarının performans beklentilerini karşılamıyor. Bunun için bazı sürücüler araçlarına ekstra güç ekleyerek ya da yakıt verimliliğini arttırarak otomobillerinin motorlarıyla oynamayı ve bu sayede performanslarını yükseltmeyi amaçlıyorlar.

Otomobilin performansını iyileştirmek isteyen sürücüler aşağıda bahsedilen yöntemleri deneyerek araçlarının performansını artırmayı hedeflemektedir.

Süper Şarj Cihazları

Süper şarj cihazı, motora daha fazla hava girebilmesi için hava girişini normal atmosferik seviyenin üzerine basınçlandırır, böylece daha fazla güç üretmek için daha fazla yakıtla birleştirir. Krank milinden bir kayış veya zincir aracılığıyla mekanik olarak çalıştırılan süper şarj cihazı, havayı yanma odasına zorlamak için motorun kendisinden daha hızlı bir hızda döner. Bu, daha fazla yakıt için yer açar ve bu da daha fazla performans üretir.

Hava Filtreleri

Hava filtreleri, aracın daha verimli kullanımı için motora daha fazla hava akışı sağlarken, performansı düşüren kirletici maddeleri de engeller. Fabrika çıkışlı olan araçlarda kağıt filtreler kullanır, fakat bazı sürücüler daha farklı yapıya sahip olan yıkanabilir filtreleri kullanırlar. Bu tip filtreler kolay temizlenebildiği için motora giren hava akışının sürekli yüksek olmasını sağlar. Bu da aracın performansını güçlendirir.

Soğuk Hava Giriş Kiti

Küçük bir şey gibi görünse de havanın sıcaklığı aracınızın verimliliğini etkileyebilir. Soğuk hava giriş kiti, içten yanmalı motora soğuk hava sağlayan bir parçadır. Bu parçayı aracın motoruna taktırdığınızda motorda daha dinamik bir yanma ve bu sayede yüksek performans elde edilir.

Chip Tuning

Modern otomobillerdeki bilgisayarlar, yakıt-hava oranını da kontrol eder. Eğer yeni nesil bir araba kullanıyorsanız, büyük olasılıkla bilgisayar vardır. Performans çipleri aracın fabrika ayarlarını geçersiz kılar ve bu sayede aracın ilk kalkış hızından ani tepkimesine varıncaya kadar birçok motor hareketini artırır.

Lastikler ve Jantlar

Bir aracın performansını etkileyen önemli faktörlerden birisi de lastiklerdir. Eski ve aşınmış lastikler aracın performansını düşürürken jantların doğru ebatlarda kullanılması da çok önemlidir. Aracın jant ve lastiklerinin mutlaka üretici firmanın tavsiyesi doğrultusunda seçilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.12.2022

Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar 2023

06.12.2022

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası 2023

21.09.2020

Sürücü Adaylarının En çok Sorduğu Sorular

29.11.2021

Gece Sürüş Gözlüğü Nedir ve İşe Yarar mı