Piston Erimesi Nedir? Çözümü ve Maliyeti Nasıldır

ABONE OL
Piston Erimesi Nedir - Çözümü ve Maliyeti Nasıldır

Otomobiller insanın hayatını kolaylaştırmak için ulaşımı sağlayan önemli araçlardır. Ancak bir otomobilden istediğiniz konforu elde edebilmeniz içinde mutlaka düzenli olarak bakımını yapmanız gerekir. Bu yazımızda otomobiller için önemli olan piston erimesi nedir? Bu sorunun yanıtını verelim istedik.

Piston Erimesi Nedir?

Pistonlar krank miline bağlı olarak aşağı yukarı doğru hareket eden parçalardır. Bu hareket neticesinde yanma meydana gelerek motorun hareket devamlılığı sağlanmış olur. Yanma motorun çalışması anlamını taşır.

Çalışan bir motor ısınır ve bu durumda aracın soğutma sıvısı devreye girer. Eğer soğutma sıvısının olduğu sistemde bir hata varsa bu durumda aracın motorunun soğutması engelleneceğinden dolayı araç kapak contasını yakar ve bununla birlikte pistonlarda erime meydana gelir. Eğer piston yererli miktarda erişimizse bu durumda gömleklerin zarar görmesine neden olur ve aracın motoru revizyona ihtiyaç duyar.

Piston Neden Erir?

Pistonlar direk yanmaya maruz kalan bir parçadır, fakat sıcaklığa karşıda oldukça dayanıklıdır. Bir pistonun erimesinden söz edebilmek için yanma sıcaklığının çok yüksek olması gerekir. Yani siz hareket halindeyken eğer ki aracın hararet yaptığını görür ve durursanız o zaman sorun yaşamazsınız. Lakin uyarı ışığını gördüğünüz halde aracınızı durdurmazsanız bu durumda motordaki sıcaklık artacağından dolayı pistonların erimesine neden olabilirsiniz.

Pistonlar eridiğinde ise genişler ve bu da sekmanların bozulmasına neden olur. Dolayısıyla pistonlardaki bu bozukluk beraberinde silindirlerinde aşınmasına ve motorun tamamen revize edilmesine neden olur.

Piston Erimesi Çözümü Nedir?

Pistonların erimesi halinde tamiri vardır. Böyle bir durumda ise yapılması gereken aracın tamirciye götürülmesi ve silindir kapağının burada sökülmesi işlemidir. Silindir kapağı söküldüğünde durum açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yani pistonların erimesi söz konusu olduğunda motorun sıkıntılı olan kısımlarının araçtan sökülmesi gerekir. Bu işlemde motor bloğunun dağılması anlamına gelir. Gömlekler zarar görmüşse onlama işlemi yapılabilir, eğer bu işlem sorunu çözmeyecekse bu durumda değiştirilmesi gerekir.

Bir motorun pistonlardan kaynaklı olarak revize edilmesi gerekiyorsa bu durum oldukça pahalı bir onarım maliyeti demek olacaktır. Böyle bir durumda ise 10 bin ile 15 bin arasında bir maliyete hazır olmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.06.2021

Trafikte Durma, Duraklama ve Parketme

16.08.2022

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri

10.09.2020

Akü Nedir

21.01.2021

Sürücü Kurslarında Hangi Dersler Verilir