Sıfır ve İkinci El İçin Araç Kredisi Nasıl Çekilir

ABONE OL
Sıfır ve İkinci El İçin Araç Kredisi Nasıl Çekilir

Otomobil insanın yaşam içinde ulaşım konforunu artıran en önemli gereçlerden bir tanesidir. Otomobil satın alırken herkes bütçesine göre hareket eder. Bazıları sıfır araç alırken bazıları ikinci el araçtan yana şansını dener. Sonuç ne olursa olsun araç almadaki sebep herkes için aynıdır.

Sıfır ve ikinci elde artan otomobil fiyatları ise sürücüleri ödeme noktasında kredilere yönlendiriyor. Birçok sürücü araç alımında araç kredisi kullanarak alım kolaylığı sağlamaya çalışıyor. Peki, ihtiyaç duyulan araç kredisi şartları neleri kapsıyor?

Taşıt Kredisi Çekmek İçin Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

İnsanlar genellikle araç kredisinin sıfır araçlar için geçerli olduğunu düşünür. Fakat bu krediler sıfır olmayan araçlar içinde geçerlidir. Burada ikinci el araç kredisi başvurusu ile sıfır araç kredisi başvurusu arasında farklılıklar vardır.

Sıfır Kilometre Araç İçin Taşıt Kredisi Nasıl Çekilir?

İkinci el araçlarda satın alacağınız araca göre BDDK aracın fiyatına göre kredi vadesi belirler ve bu da tutarın değişmesine neden olur. Sıfır otomobillerde fatura fiyatı veya ödeyeceğiniz tutar eğer 120 bin TL’yi aşmıyorsa bu durumda faturanın üzerinde yazan fiyatın % 70’i kadarını kredi olarak kullanabilirsiniz. Taşıt kredilerinde vade en fazla 60 ay olabilir. Kısacası 120 bin TL fiyatı olan bir araç için bankanın size vereceği kredi miktarı en fazla 84 bin TL olacaktır.

Araç kredisi hesaplama yapılırken farklı yöntemler denenebilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi eğer çektiğiniz sıfır araç kredisi sizin alacağınız aracın borcunu kapatmaya yetmiyorsa bu durumda kalan miktarı ihtiyaç kredisi olarak da kullanabilirsiniz.

  1. el taşıt kredisi hesaplama işleminde ise farklı bir yöntem izlenir. İkinci el kredilerinde genelde bankalar müşterilerine ihtiyaç kredisi sunarlar ve aracın ipotek edilmesini isterler.

Taşıt Kredisi İçin Gerekli Olan Belgeler Neler?

Kredinizin miktarını hesapladıktan sonra peşinatınızı ayarlayarak bankaya müracaat etmeniz gerekiyor. Bankaların talepleri genellikle birbirinin aynısıdır. Ancak emin olmak için bankanın internet şubesine girerek taşıt kredisi için hangi evrakları talep ettiklerini inceleyebilirsiniz. Genel olarak talep ettikleri belgeler ise şöyledir:

  • Kimlik aslı ve fotokopisi
  • İkametgah ilmühaberi
  • Son iki aya ait olan fatura (elektrik, su, doğalgaz)
  • Noter sözleşmesi,
  • Sıfır araçlarda fatura
  • Ruhsat fotokopisi
  • Maaş Bordosu

Otomobiller hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.05.2022

Sıfır Araç İlk Muayene Ne Zaman Yapılır

27.04.2022

Diyadin Sürücü Kursları - Diyadin Ehliyet Kursları

28.10.2021

Yağ Değişimi Ne Kadar Sürer

29.04.2020

Edirne Sürücü ve Ehliyet Kursları