Silindir Operatör Belgesi Nasıl Alınır
Silindir, iş makinesi sınıfında yer alan bir araçtır. Bu aracı kullanmak ulaşım için değildir. Silindirlerin en önemli özelliği çok ağır olmalarıdır. Amaçları geçtikleri yerin düz bir hale getirilmesini sağlamaktır.
Silindir kullanabilmek için ehliyetinizin ve bir operatör belgenizin olması gerekir. Bu belgeler olmadan silindir kullanmanız mümkün değildir.
Silindir Operatörü Kimdir?
Silindir operatörü, silindirin günlük bakımını yapan, kullanılmasını sağlayan, asfalt, toprak gibi zeminlerin yapısına ve çeşidine göre sıkıştırma işlemini güvenli bir şekilde yapabilme bilgi ve becerisine sahip olan nitelikli kişilere denir.
Silindir Operatörünün Görevleri Nelerdir?
Silindir operatörleri kendilerine verilmiş olan görev doğrultusunda, işletmenin genel prensiplerine uygun bir şekilde silindiri kullanmak zorundadır. Silindir operatörü kullanmış olduğu araç gereç ve ekipmanları kalite gerekliliklerine uygun bir şekilde ve kalitede bakmak zorundadır. İş ve işçi güvenliği göz önünde bulundurularak hizmet vermesi gerekir.
Silindir Belgesi Nasıl Alınır?
Silindir belgesinin alınabilmesi için kursa gidilmesi gerekir. 40 soruluk motor testine giren aday, bu testten mutlaka 70 ve üzerinde not alması gerekir. Kursiyerin bir ehliyeti varsa belgesini G sınıfı şeklinde işetebilir. Bu durumda işletme ücreti ödemek zorundadır.
İş Makinesi Ehliyeti İçin Gereken Belgeler
İş makinesi ehliyeti için birtakım belgelerin adaydan getirmesi istenir. Bu belgeler ise aşağıdaki gibidir.
- 1 adet vesikalık fotoğraf,
- Sabıka kaydı,(E-devlet şifresi ile internetten çıktı alınabilir) (Beyanda olabilir)
- Diploma,
- Sağlık Raporu (G sınıfı sürücü olur) (Aile hekiminden de alınabilir.)
Silindir Belgesi Alma Şartları Nelerdir?
- 18 Yaşını doldurmuş olmak,
- En az ilkokul mezunu olmak,
- Vücut yapısı ve ruh sağlığı bakımından yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak,
- Kanunla belirtilmiş olan suçlardan hüküm giymemiş olmak,
İş makinesi belgesi alabilmek için adayın herhangi bir ehliyete sahip olması gerekmez. Ehliyeti olmayan kişi de başvuruda bulunabilir. İş makinesi belgesine sahip olan bir sürücü ehliyet olmasa da iş sahasında, şantiyede ve kapalı alanda aracı kullanabilir.
Ehliyetler hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.