Sınavsız SRC Belgesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir

ABONE OL
Sınavsız SRC Belgesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir

Türkiye’de mevzuatların bazıları sürekli değişmektedir. Aslında değişen bu kuralların asıl nedeni vatandaşların konfor seviyelerini artırmak, lakin mevzuatlardaki bu sürekli değişiklik ister istemez bazı durumlarda kafa karışıklığına neden olabiliyor. İşte yeni ehliyet ve SRC ile ilgili düzenlemelerde bunların bir kaç tanesidir.

Mevzuat değiştikçe kurallar da değişiyor ve dolayısıyla yeni şartlar getiriliyor ve eski şartlarda bir şekilde esnetiliyor. Sınavsız SRC belgesi almak isteyenlerinde bu mevzuatlar çerçevesinde uyması gereken bazı kurallar vardır. Bu kuralları şu şekilde açıklayabiliriz.

2016 yılından önce B ehliyeti olarak bilinen bazı ehliyetler, 2016 yılından sonra M, B1, B ve F olarak farklı sınıflara ayrılmıştır. Bu sınıfa ait olan kişiler SRC 2 ve SRC 4 belgesi alabilirler, ancak bu durumda ilk ehliyetlerini 2003 yılından önce almış olmaları gerekiyor.

2016 yılından önce C ehliyeti olarak bilinen sınıf, 2016 sonrasında M, B1,B,D1,C1 ve B1 şeklinde yeniden düzenlenmiştir. Bu sürücülerde SRC 2 ve SRC 3 belgesini sınavsız olarak alabilirler. Yani yukarıdaki kurallar gereği ehliyetin ilk kez 2013 yılından önce alınmış olması gerekiyor.

2016 yılından önce D sınıfı olarak bilinen ehliyetler, 2016 yılından sonra M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1E ve F olarak yeniden sınıflandırıldı. Bu sınıfa ait olan sürücüler SRC 2 ve SRC 3 belgesini sınavsız olarak alabilirler.

2016 yılından önce E sınıfı olarak bilinen ehliyetler, 2016 yılından sonra M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı ehliyet olarak düzenlenmiş. Bu sınıfa ait olan sürücüler SRC 1 ve SRC 3 belgesi alabilirler.  

Yukarıda yapılmış olan tüm bu açıklamalar doğrultusunda bildiğimiz önemli bir şey var ki sınavsız SRC belgesi almak istediğinizde mutlaka ehliyetinizin 2003 yılından önce alınmış olması gerekiyor. 2003 yılından sonra eski sınıfa ait ehliyet almış olanlar ise sınavsız SRC belgesi alamazlar.

Eskiden SRC belgesi alınmak istendiğinde günler ya da aylarca beklenmesi gerekebiliyordu. Şimdi ise yenilenen teknoloji sayesinde bu işlemler son derece indirildi. E-Devlet üzerinden bile başvuru yapılarak SRC belgesi için talepte bulunulabiliyor. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Alfa Romeo Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

11.12.2020

Hız Sabitleyicinin Avantajları ve Dezavantajları

28.06.2021

Çekme Belgeli Aracı Trafikte Kullanmanın Cezası Nedir

18.10.2021

Araba Kazalarının En Önemli Nedenleri