SMG Şanzıman Nedir? Hangi BMW Modellerinde SMG Şanzıman Vardır

ABONE OL
SMG Şanzıman Nedir - Hangi BMW Modellerinde SMG Şanzıman Vardır

Otomobiller her yıl tasarım olarak yenilenirken aynı zamanda kullanılan parçalar ve teknolojide yenilenmektedir. BMW, teknolojiyi kendi araçlarına entegre edebilmeyi başarmış dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alır.

BMW, bazı otomobillerinde SMG şanzıman kullanmaktadır. Markanın kullanmış olduğu bu şanzıman modeli aşağıdaki modellerde yer almaktadır.

BMW’nin SMG Şanzıman Kullanılan Araç Modelleri

  • BMW E36 M3
  • BMW E46 M3
  • BMW E60 M5
  • BMW E63 M6

SMG şanzımanlar, kullanılmış olduğu dönemlerde otomobil teknolojisinde oldukça popüler olmuştu. BMW, zamanla birlikte bu şanzıman modellerini de çeşitlendirmiş SMG 1, SMG 2 ve SMG 3 dediği yeni şanzımanları geliştirmiştir.

SMG şanzımanlı araçlarda debriyaj pedalı bulunmaz. Bunun yerine debriyaj şanzımanın kendi içerisinde yer alır. SMG şanzımana sahip olan bir aracı kullanan sürücü viteslere müdahale edemiyor olsa da vitesle oynama özelliğine sahiptir. Yani sürücü istediği zaman aracın vitesini kendisi artırabilir. Vites düşürme işlemi ise frene basıldığında aracın kendisi tarafından yapılır.

Bu teknolojiyi şehir içinde ya da şehir dışında düşündüğümüzde sürücüye hem daha fazla konfor hem de daha fazla güvenlik kazandırır, çünkü debriyaj ve vitesle meşgul olmayan bir sürücü yola daha dikkatli odaklanacaktır.

SMG şanzımanlarda aracın sürücüsü gaza bastığı anda vites değiştirmek isterse araç kısa süreliğine gücü keserek vites atma işlemini gerçekleştirir ve daha sonrasında motora tekrar ihtiyaç duyulan gücü vererek yola devam edilmesini sağlar. Yani sürücü hiçbir zaman ayağını gazdan çekmeden hareketlerini kontrol edebilir.

Aracın güç kesme süresi, sürücünün kendisi tarafından değiştirilebilir. Yani sürücü daha konforlu bir sürüş istiyorsa vitesin daha yavaş geçmesini sağlayabilir.

Manuel araçlarda aracın hızına göre vites değişimi yapabilirsiniz. Yani üçüncü vitesle gidiyorken aracınızın hızıyla beşinci vitese geçebilirsiniz. Ancak SMG şanzımanda vitesin geçişleri mutlaka sıralı bir şekilde olmak zorundadır. Yani üçüncü viteste giderken sadece dördüncü vitese geçebilirsiniz. Ya da dördüncü vitesten sadece üçüncü vitese geçebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.08.2021

EGT Ne Demektir? EGT Neden Önemlidir

19.10.2021

Ehliyet Müracaatı Nasıl Yapılır

26.05.2021

Trafik Kazası Yüzde 50 Kusur Ne Demek

16.09.2021

Ehliyet Affı Nedir? Ehliyet Affı Çıkacak mı