SRC Belgesi Cezası Ne Kadardır

ABONE OL
SRC Belgesi Cezası Ne Kadardır

SRC, ticari araçları kullanabilmek amacıyla alınması zorunlu olan bir belgedir. Bu belge alınmadan herhangi bir girişimde bulunulması ceza nedenidir. Cezalar her yılbaşından itibaren zamlanmaktadır. SRC belgesi cezası da bu doğrultuda belirlenir. İlk kez SRC cezası alan bir kişi ise ceza miktarının ne kadar olduğunu bilmemesi normaldir.

İsterseniz SRC belgesi cezasının ne kadar olduğunu belirtmeden SRC nedir? Bilmeyenler için basit bir şekilde anlatalım.

SRC, yurtiçinde ve yurtdışında ticari araç kullanmak isteyen sürücülerin alması gereken zorunlu bir belgedir. Ticari araç kullanmak isteyenler Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerekir. Bu belge olmadan yük ve yolcu taşınması mümkün değildir.

Mesleki Yetki Belgesi sahipleri ilgili mevzuatlar çerçevesinde uygun bir taşıt ve nitelikli sürücüyle sefere çıkmak zorundadır. Sürücüler ise yanlarında SRC belgesi ve diğer belgelerini bulundurmakla yükümlüdür. Teknik şartlara uymadan trafiğe çıkılması yasaktır. Bunun içinde ticari araç şoförlerinin dikkatli hareket etmeleri gerekir.

SRC Belgesi Olmadan Araç Kullanmanın Cezası Nedir?

SRC belgesi olmadan araç kullanıldığında hem sürücüye hem de ruhsat sahibine ceza kesilir. Yani araç sürücüye ait değilse ödenmesi gereken tutar ciddi ölçüde artacaktır. 2021 yılı için konuşacak olursak bu cezanın miktarı 350 + 885 = 1235 TL’ dir.

SRC Belgesi Cezasını Nasıl Ödeyebilirim?

SRC belgesi cezasını ödemek için karşınıza alternatif seçenekler çıkacaktır. Bunlar arasında ATM’ler, banka şubeleri, PTT vergi daireleri gibi sayılabilir. Belirttiğimiz gibi size ceza kesilmesi tamamen sizin elinizdedir, ancak ceza kesildikten sonra da cezanızı mutlaka ödemeniz gerekir.

SRC Belgesi Puanı

SRC usta sürücülerin alması gereken bir belgedir. Günümüzde Stajyer SRC belgesi şeklinde bir tanımlama ve belge olmadığı için puanlama sistemi de bulunmamaktadır.

Sonuç olarak toparlayacak olursak SRC belgesi sahibi olmamak ceza gerektirirken, SRC belgenizin yanınızda olmaması da yine ceza kesilmesine önemli bir gerekçedir. Eğer ticari bir araç kullanacaksanız mutlaka kullandığınız araç sınıfına ait SRC belgenizi almanız ve yanınızda bulundurmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.06.2021

Sürücü Belgesi İşlemleri - 2022

01.06.2021

2021 Trafik Sigortası Ne Kadar

30.03.2020

Trafikte Öfke Kontrolü

11.11.2020

Trafikte Hayat Kurtaracak 18 Adım