SRC Sınav Tarihleri Ne Zaman

ABONE OL
SRC Sınav Tarihleri Ne Zaman

SRC, mesleki yeterlilik belgesi olarak da tanımlanmaktadır. Önceki yıllarda Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen bu belge artık Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. SRC sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir.

2022 SRC Sınav Tarihleri Nasıl?

Eskiden SRC sınavları yılda 5-6 kez yapılıyordu, ancak Milli Eğitim Bakanlığına geçtikten sonra her ay neredeyse 2 kes yapılmaktadır. Bunun için eskiden sınavı kaçıran bir sürücü panik olurken bugün yenisi ne zaman olacak ne kadar beklemek zorundayım gibi soruları düşünmemektedir.

SRC Sınavında Neye Dikkat Edilmeli?

SRC belgesi almak isteyen sürücülerin dikkat etmeleri gereken en önemli nokta son başvuru tarihinin ne zaman olduğu ve ücretin yatırılma tarihidir. Bunun için sınav başvuru ve ücretin son yatırılma gününü kaçırmamanız gerekiyor. Aşağıda 2022 yılına ait SRC sınav tarihleri yer almaktadır. Herhangi bir aksaklık olmaması halinde aşağıdaki tarihler geçerli olacaktır.

2022 SRC Sınav Tarihleri 

5 Temmuz 2022

9 Ağustos 2022

22 Ağustos 2022

6 Eylül 2022

20 Eylül 2022

4 Ekim 2022

18 Ekim 2022

31 Ekim 2022

22 Kasım2022

6 Aralık 2022

20 Aralık 2022

SRC Sınavlarında Hangi Sorular Sorulur?

SRC sınavında müfredata göre 30’dan fazla konu var. SRC farklı türlerde olduğu için minimum alınması gereken eğitim saati belirtilmiştir. Sürücü adayı eğitimlerini tamamladıktan sonra bu gördüğü eğitimlerden sorumlu tutulur. Aşağıda SRC eğitimlerinde görecekleri konular belirtilmiştir.

  • Güvenli sürüş ipuçları
  • Araç güvenliği ve güvenli araç kullanımı
  • Çalışma ve dinlenme süreleri
  • Araç bilgisi, tanıma ve ekonomik sürüş teknikleri
  • Davranış psikolojisi
  • Harita okuma bilgisi
  • İletişim becerisi
  • Trafik kuralları vb.

SRC belgesi girişte de belirttiğimiz gibi mesleki yeterlilik belgesi olduğu için bu belge olmadan bazı iş kollarında çalışmanız mümkün olmayacaktır.  Bir sürücü araç kullanarak iş yapmak istiyorsa kullanacağı aracın sınıfına uygun olan SRC belgesini almak zorundadır. Örneğin; nakliyat yapmak isteyen sürücü nakliyat için uygun olan SRC belgesini TIR kullanmak isteyen sürücü TIR kullanabilmek için uygun olan SRC belgesini alması gerekir.

SRC belgesi sürücü kursları tarafından verilir. Ancak her sürücü kursu belgeyi vermediği için hangi sürücü kursunun verdiğini araştırmak ve ona göre yazılmak gerekir.

Ehliyet ve otomobil haberleri konusunda daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.03.2021

Gaz Kelebeği Nedir

28.06.2021

Çekme Belgeli Aracı Trafikte Kullanmanın Cezası Nedir

01.07.2021

Nissan GT-R Modellerinin Hikayesi

28.09.2020

Oto Cam Filmi Nasıl Sökülmelidir