Subap Arızası Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Subap Arızası Nasıl Anlaşılır

Silindir kafasındaki subaplar, motorun hayati bileşenidir ve normal çalışma koşullarında dakikada 2500 defaya kadar açılıp kapanarak çok büyük gerilime maruz kalır. Bu subaplardan biri veya daha fazlası hasar gördüğünde, düşük güç ve zayıf yakıt tüketiminden motor arızasına kadar her şey olabilir. En yaygın iki subap arızası türü bükülmüş ve yanmış subaplardır.

Bükülmüş Subaplar

En yaygın subap arızası, pistonlarla temas sonucu bükülme veya kırılmadır. Pistonun üst kısmına temas eden subaplar, kayış kırılmasından veya yanlış takılmasından kaynaklanmaktadır. Motorunuzun subaplarının bükülmüş veya kırılmış olabileceğinden şüpheleniyorsanız, motoru çalıştırmaya teşebbüs etmemek çok önemlidir, çünkü silindir kafası, pistonlar ve silindir deliklerinde daha maliyetli hasarlara neden olabilir.

Triger kayışınız sonsuza kadar dayanmaz ve üreticinin servis kılavuzuna göre değiştirilmesi gerekir. Triger kayışınızı değiştirmek, maliyetli motor hasarına karşı ucuz bir yöntemdir.

Yanmış Subaplar

Subap ile subap yuvası arasından kaçan yanma gazlarından kaynaklanır. Sıcak yanma gazları, vananın kenarını yakmaya başlayan vanayı geçmeye zorlanır, düzeltilmeden bırakıldıkça giderek kötüleşir. Normalde bu tür bir arıza yalnızca egzoz subaplarını etkiler, ancak giriş subaplarına da zarar verebilir.

Yanmış bir subap, aracınızın performansı ve yakıt tüketimi ile ilgili sorunlara neden olacaktır. Sert rölanti, düşük güç, geri tepme ve tekleme, subap yanmasının tüm belirtileridir. Motorunuz bu gibi belirtileri gösteriyorsa, aracınızı güvenilir bir tamirciye kontrol ettirmenizi öneririz, çünkü yanmış bir subap ile sürüş motorunuza daha fazla zarar verir ve uzun vadede onarım maliyeti daha fazla olur.

Yanmış Subapların Nedenleri Nedir?

  • Kırık triger kayışının neden olduğu bükülmüş subaplar
  • Aşırı ısı
  • Subaptan kaçan ve yalnızca bir noktada yoğunlaşan yanma gazları
  • Düzensiz yanma sonucu oluşan karbon kalıntıları, yuva bölgesinde görünecek ve subap ile yuvası arasındaki sızdırmazlığı tehlikeye atacaktır.
  • Yetersiz soğutma, silindir kapağı soğutmasının tıkanması
  • Bu tür arızaları önlemeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Temiz ve verimli bir soğutma sistemi sağlayın, böylece motor çok ısınmaz,

Otomobiller hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.02.2024

Trafik Sigortasının Amacı Nedir

23.03.2020

Rolls-Royce Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

10.06.2022

Yokuş Kalkış Desteği (Hill Holder) Nedir, Nasıl Çalışır

25.11.2021

Başakşehir Sürücü Kursları - Başakşehir Ehliyet Kursları