Sürücü Kursu Açmak İçin Ne Gerekli

ABONE OL
Sürücü Kursu Açmak İçin Ne Gerekli

Sürücü kursu açmak, düşünüldüğü kadar kolay bir işlem değildir. Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu kanun ve yönetmelik doğrultusunda açılması gereken bu kurslar belli bir kotaya göre açılabilir.

Sürücü Kursu Açma Kotası Nedir?

Sürücü kursu açma kotası, Milli Eğitim Bakanlığının her yıl Mart ayında tüm Türkiye çapında nüfus sayıları araştırılarak, hangi il ve ilçede kaç tane özel sürücü kursu açılmasına karar verildiği bir uygulamadır. Bunun için sürücü kursu açmak isteyenler öncelikli olarak bulundukları ilçede sürücü kursu kotasının olup olmadığını araştırması gerekir. Eğer boşta kota varsa bu durumda sürücü kursu açmak isteyen kişi başvuru işlemini gerçekleştirebilir.

Her sürücü kursu başvurusu maalesef olumlu olarak sonuçlanmaz. Milli Eğitim Bakanlığına yapılan başvuru sonrasında değerlendirme yapılır ve öncelik sırasında göre karar verilir. Kurs açmak için hak kazanmış olan kişiler Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayınlanır. Liste içerisinde bulunan kişi artık sürücü kursu açma işlemlerine başlayabilir.

Sürücü Kursu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere sürücü kursu açma işlemleri ve onayı Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu kanun, yönetmelik ve yönergeler doğrultusunda yapılır. Bunlara göre eğitimin verileceği binanın özelliği, gerekli olan belgelerin tam olması, alınması gereken raporların eksiksiz olması önemlidir.

Başvuru esnasında istenilen belgeler eksiksiz olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken binanın fiziki özelliğidir. Çünkü binanın uygun olmaması halinde daha sonrasında ekstra maliyetler ortaya çıkabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı sürücü kurslarıyla ilgili yönetmeliklerini ve yönergelerini sık sık ihtiyaca göre yenilemektedir. Bu nedenle sürücü kursu açmak isteyen kişinin bu yönetmelik ve yönergeleri çok iyi takip etmesi gerekir. Eğer değişiklik varsa bu değişiklikleri uygulayabilmelidir.

Sürücü Kursu Açmak İçin Danışmanlık Hizmeti Alınır mı?

Sürücü kursu açma süreci uzun ve yorucu bir iştir. Sürekli değişen teknik bilgiler ister istemez profesyonel bir destek gerektirir. Bunun için sürücü kursu açmak isteyenlerin danışmanlık hizmeti almaları süreç içerisinde daha hızlı hareket etmelerini sağlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.07.2020

Ülkelerin Otomobil Kültürleri

02.05.2023

Otobüs Şoförü Nasıl Olunur? Otobüs Şoförü Olma Şartları

08.03.2021

B Sınıfı Ehliyet Fiyatı Ne Kadar? 2021

12.04.2021

Keyif Alarak Araba Kullanma Yöntemleri