Sürücü Kursu Nereye Şikayet Edilir

ABONE OL
Sürücü Kursu Nereye Şikayet Edilir

Sürücü kursları ehliyet alma sürecinde eğitim veren kurumlardır. Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde olan bu kurumlarda verilen eğitimlerde yönetmelikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır.

Sürücü olmak isteyen bir aday ehliyet alabilmek için öncelikli olarak bir sürücü kursuna yazılması gerekir. Sürücü kursuna yazılırken kursun talep etmiş olduğu evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanır ve kurs ücreti olarak bulunduğunuz şehre, alacağınız ehliyet sınıfına göre sizden para talep edilir.

Sürücü ehliyeti alabilmek için ödeyeceğiniz farklı ücretler vardır. Bu ücretlerle ilgili size daha öncesinden hazırladığımız makalelerimizi okuyarak detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Ehliyet Kursu Şikayet

Ehliyet kursunu şikayet edenlere baktığımızda hepsinin farklı nedenleri vardır. Bunun için burada bahsetmek istediğimiz konu şikayetin ne olduğuyla ilgili değildir.

Ehliyet kursları yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) denetiminde olan kurumlardır. Dolayısıyla bu kurslarla ilgili yaşayacağınız herhangi bir nedende ise yine muhatabınız Milli Eğitim Bakanlığı olacaktır. İnternet üzerinden şikayetinizi yapabilir ve hangi sürücü kursundan şikayet ediyorsanız açık bir şekilde şikayetinizi belirterek durumdan haberdar edebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tüm kendine bağlı olan kurumlarda olduğu gibi sürücü kurslarında da sürekli bir denetim halindedir. Bunun için sizden gelebilecek şikayetler de oldukça önemlidir. Ancak burada sürecin belirlenmesindeki ana faktör şikayetinizde haklı olmanızdır. Yani haksız bir şikayette bulunduğunuzda şikayetiniz reddedilecektir.

Sürücü Kursuna Yazılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sürücü kursu eğitimi önemli bir süreçtir. Bunun için alacağınız eğitim öncesinde kurs seçimine dikkat etmeniz gerekir. Kursa yazılmadan önce yalnızca sizden istenilenler değil aynı zamanda sizin isteklerinizin de göz önünde bulundurulmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin sürücü kursuna ödeyeceğiniz ücreti mutlaka kayıt öncesinde sorun ve bunun yanı sıra başka ücret ödemesi yapacak mısınız, yapacaksanız bunlar neler? Bu ücretler sürücü kursu tarafından mı yoksa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mı isteniyor mutlaka öğrenmelisiniz.

Sürücü kurslarında yapacağınız tüm ödemelerle ilgili makbuzunuzu almayı ihmal etmelisiniz. Bu sayede kendinizi savunabilmeniz ve şikayetinizde hakkınızı arayabilmeniz mümkün olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.08.2021

Direksiyon Sınavına Geç Kaldım Sınava Girebilir miyim

26.01.2021

Arabanıza Zarar Veren 6 Kötü Sürüş Alışkanlığı

22.01.2021

Şişli Özel Direksiyon Dersi

13.10.2020

Ortalama Bir Arabanın Kaç Kilometre Ömrü Vardır