Taksi Şoförü Ne Kadar Kazanır

ABONE OL
Taksi Şoförü Ne Kadar Kazanır

Günümüzün önemli mesleklerinden biri olarak kabul edilen taksicilik, özellikle büyükşehirlerde iyi bir gelir kapısıdır.

Taksicilik mesleğini değerlendirirken iki şekilde ele almak gerekir. Birincisi taksi sahibi olarak taksicilik yapmak, ikincisi ise bir takside ücret karşılığında çalışmaktır. İlk yöntem en çok gelir getiren iştir, ancak kendinize ait bir taksi sahibi olabilmeniz içinde kesenin ağzını açmanız gerekir. Bugün herhangi bir büyükşehirde ticari taksi almak istediğiniz 1 trilyona yakın para harcamanız gerekir, bu da herkesin yapabileceği bir harcama değildir.

Ticari takside şoför olarak çalışmak ise en kolay yöntemdir. Ticari taksi şoförleri genelde iki vardiya şeklinde çalışır biri gündüz diğeri ise gece vardiyasıdır. Gece vardiyası uyku problemleri nedeniyle daha zordur.

Taksi Şoförü Ne Kadar Kazanır?

Taksi şoförü olmaya karar vermenizin en önemli nedeni para kazanmak olduğuna göre ticari taksi kullanan bir şoförün günlük ve aylık geliri de merak konusudur. Taksiciler ister gece çalışsın ister gündüz günlük kazandıkları için paralarını da gündüz alırlar. Genel olarak konuşacak olursak ortalama bir taksinin kazancı 800–1200 lira arasında değişiklik gösterir. Taksi durağının bulunduğu yere göre bu rakam biraz daha yüksek ya da az olabilir.

Yukarıdaki rakam göz önünde bulundurulduğunda bu rakamlar yakıt masrafı düşüldükten sonra ortalama olarak 600 TL civarındadır. Buradan yola çıkarsak bir taksicinin günlüğü 150–300 TL arasında değişiklik gösterir.

Bahsetmiş olduğumuz rakamlar ortalama olduğu için net bir kazançtan bahsetmek doğru olmaz.

Taksi Şoförü Nasıl Olunur?

Yukarıdaki kazanç miktarlarından da anlaşılacağı gibi taksici olmak kolay değildir. Yani herkes bir taksi alıp ya da kiralayıp taksicilik yapamaz. Yapabilmesi için öncelikli olarak bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Örneğin adli sicilinizin temiz olması ve daha öncesinde ehliyetinizle ilgili herhangi bir cezanın olmaması gerekir.

Ticari taksi durağındaki bir taksici ile görüşmeli ve onun olurunu almanız gerekiyor. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından Taksiciler Odasına kaydınızı yaptırmanız ve kabul edilmesi durumunda genel psikolojik ve fiziksel muayeneye girmeniz gerekir. Herhangi bir şekilde psikolojik sorun yaşamış ve yaşıyorsanız talebiniz kabul olmaz; ancak sorun tespit edilemezse ticari taksi şoförü olabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden erişebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.03.2021

Araba Motoru ve Parçaları Nelerdir

18.03.2021

Ehliyet Sınavında Puanlama Nasıl Yapılıyor

28.10.2021

Yeni Ehliyetin Geçtiği Yerler

23.03.2020

Subaru Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi