Tekerlek Hizalaması Nedir

ABONE OL
Tekerlek Hizalaması Nedir

Doğru araç bakımı için tekerlek hizalamaları gereklidir. Bu işlem, araç kullanımını kolaylaştırır, lastik ömrünü uzatır.

Tekerlek hizalaması, arabanızın süspansiyon sisteminin ayarıdır. Bu işlem, lastiklerin yola nasıl temas ettiklerini etkileyen açılarını düzeltir. Belirli hava durumu ve sürüş koşulu tercihleriyle her araç için farklı şekilde yapılır.

Tekerlek hizalaması ne zaman yapılır?

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, aracınızı bir servise götürmelisiniz:

  • Direksiyonunuz titriyorsa,
  • Düz giderken direksiyon simidi merkezin dışına çıkıyorsa,
  • Aracınız sağa veya sola çekmeye başlarsa,
  • Lastiklerde eşit olmayan sırt aşınması varsa,

Tekerlek hizalanması, bir çukur veya kaldırıma çarptığınız durumlar da dahil olmak üzere birçok şekilde gerekli olabilir. Arabanızı kullanırken yukarıdaki durumlar meydana geliyorsa mutlaka bir servise götürmenizde fayda vardır.

Tekerlek hizalaması gerekli mi?

Düzensiz tekerlek hizalamasıyla sürüş tehlikeli olabilir, çünkü araç dengesini kaybetmeye başlayacaktır. Ayrıca aracın süspansiyon sistemini etkilediğinden dolayı direksiyon yeteneğinizi kaybedeceğinizden dolayı kaza yapma olasılığınız artacaktır.

Tekerlek Hizalama Maliyeti Nedir?

Bir tekerlek hizalamasının ortalama maliyeti, hizmeti nereden aldığınıza ve aracınızın türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Muhtemelen yerli araçlar, yabancı veya lüks araçlardan daha ucuz olacaktır.

Kötü Hizalamayla Sürmek Güvenli midir?

Çoğu otomobil üreticisi, her 6.000 km veya 6 ayda bir tekerlek hizalama kontrolünü yaptırmanızı önerir. Nedeni ise aracın aktif olarak kullanımı, yolların durumu gibi çevresel faktörlerdir. Aracı kullandığınız arazi engebeliyse muhtemelen kısa bir süre sonrasında hizalamanız da bozulmaya başlayacaktır.

Tekerlek hizalama sorunları ile araç kullanmak güvenli değildir, sadece güvenliğinizi değil aynı zamanda yoldaki diğer sürücülerin ve yayaların güvenliğini de tehlikeye atmış olursunuz.

Otomobiller üretim aşamasında test edilirken her şeyin planlı bir şekilde en ince ayrıntısına kadar tasarlanması sağlanır. Araçtaki milimetrik hatalar yolculuk esnasında daha büyük sonuçlar ortaya çıkaracağı ve bununda hayati sonuçları olacağından dolayı mutlaka her parçanın ve aksamın olması gerektiği hassasiyette kalması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.09.2021

Vinç Operatör Belgesi Nedir, Nasıl Alınır

30.03.2020

Trafikle İlgili Bazı Terimler

13.07.2020

Vidalı Plakalar Araç Muayenesinden Geçer mi

18.02.2021

Spoiler Nedir, Nasıl Çalışır