Teyp Kodu Unutulursa Ne Yapılmalıdır

ABONE OL
Teyp Kodu Unutulursa Ne Yapılmalıdır

Yeni nesil araçlarda ya da eski araçlarda her ne kadar dikkatimizi çekmiyor olsa da teypler kodla bağlanmıştır. Yani aracınızın teybini çıkardığınızda ya da aküyü söküp taktığınızda teybin kodunu girmek zorundasınız. Aksi takdirde teybiniz çalışmayacaktır.

Teyp Kodu Neden Vardır?

Teyp kodunun olmasının tek bir nedeni vardır o da olası hırsızlığın önüne geçilmesini sağlamaktır. Eskiden araçlarla ilgili en büyük sıkıntı teybin çalınmasıydı. Doğal olarak bir arabanın teybini çalmak isteyen hırsız önce aracın camına ya da kapısına zarar vermek zorundaydı. Teyplerde kod kullanılması ise her ne kadar bu hırsızlığı engellemiyor olsa da yine de hırsızlar için caydırıcı bir önlem olmuştu.

Yeni nesil araçlarda bulunan bilgi eğlence sistemleri artık çalınma ihtimalini güçlendirmiş olsa da yine de bu kodun olmasının önüne geçmiyor.

Teyp Kodunun Amacı

Yukarıda amacını bahsettik ancak sadece bu değil aynı zamanda teybin çalıntı olup olmadığını da öğrenmeye fayda sağlıyor. Bir teybin kodu bilinmiyor ya da kırılmışsa bu durumda o teybin çalıntı olma ihtimali yüksektir. Bunun için yeni bir teyp almaya çalıştığınızda bu şekilde bir durumla karşılaşmamak adına dikkatli olmanızda fayda vardır.

Teyp kodu her araçta bulunmaz. Belli bir modelden sonra kullanılan araçların tamamında bu kod vardır.

Teyp Kodu Neden Önemli?

Teyp kodu yalnızca o araç içindir. Yani hangi araçta olması gerekiyorsa o araçta çalışması gerekir. Galericiler bunu kendileri yönüne bir avantaj olarak düşündükleri için satın alacakları araçlarda önce teyp koduna bakarlar. Eğer bu kod araçla uyumsuz ise bu durumda polise haber vermek en doğru tercih olacaktır.

Teyp Kodu Nerede Yazar?

Teyp kodu sadece aracın kitapçığının içerisinde bulunur. Bu kodu bilmeyen birisi teybin çalışmasını sağlayamaz. Bu nedenle aracınızın kılavuzu varsa mutlaka içerisindeki kodu bir yere not etmeniz gerekir.

Teyp Kodu Unutulursa Ne Yapılmalıdır?

Teyp kodunu unuttuğunuzda mutlaka servisle iletişime geçmeniz gerekir. Servis yetkili olan bayiyi arayarak teybin kodunu parayla satın alır ve kodu size parayla satar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.01.2021

Disk Frenler İle Kampanalı Frenler Arasındaki Fark Nedir

29.06.2022

Araç Muayenesinde Hafif Kusurlar Nelerdir

22.12.2021

Çamlıdere Sürücü Kursları - Çamlıdere Ehliyet Kursları

02.03.2021

K Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir