Trafik Cezası Nereye Ödenir

ABONE OL
Trafik Cezası Nereye Ödenir

Trafik cezası can sıkıcı bir konu olsa da bazı sürücüler her şeye rağmen bu cezayı yemek için adeta uğraşıyor. Trafikte düzenin sağlanması amacıyla birtakım kurallar konulmuş ve tüm sürücülerden bu kurallara riayet etmeleri zorunlu tutulmuştur. Bilerek ya da bilmeyerek ceza kesilmişse bu durumda cezanın ödenmesi de kaçınılmazdır.

Bu makalemizde trafik cezası kesilen bir sürücünün trafik cezasını nereye ödemesi gerektiği hakkında bilgilendirme yapalım istedik.

Trafik Cezası Nasıl Ödenir?

Trafik cezası ödemesini yapabilmeniz için size birden fazla alternatif sunulmuştur. Siz bu alternatifler arasından kendinize en pratik gelen yöntemi tercih edebilirsiniz.

Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT’den Ödeme Yapma

Trafik cezaları vergi dairesine, banka şubesine ya da PTT’ye yatırılabilir. Araç kimin üzerine kayıtlı ise o kişinin TC kimlik numarasını vererek trafik cezası ödenebilir. Cezayı ödemek için ruhsat sahibinin olması gerekmez.

İnternetten Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Yapma

Günümüzde pek çoğumuzun akıllı telefonu var ve doğal olarak bu telefonlarla internete bağlanabiliyor olması internet üzerinden tüm ödemelerin yapılmasına imkan sağlıyor. İnternet sitesinden üzerinden trafik cezasını ödeyebilmek içinde ya anlaşmalı olan banka şubelerini, ya vergi dairelerinin resmi internet sitesini seçmeniz gerekiyor.

E-Devlet’ten Trafik Cezası Ödeme

E-devlet üzerinden de trafik cezası ödemesi yapılabilir. Bunun için öncelikli olarak e-devlet üzerinden sorgulama yapmak daha sonrasında sizden istenilen bilgileri girerek ödemenizi yapmanız mümkündür.

Mobil Bankacılık ile Trafik Cezası Ödeme

Her bankanın internet şubesi bulunuyor. Doğal olarak Gelir İdaresi Başkanlığının anlaşmalı olduğu banka şubelerinin internet sitesine girerek ya da cep telefonunuza indireceğiniz mobil uygulamasıyla ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.

Trafik Cezası İndiriminden Nasıl Yararlanılır?

Trafik cezası erken ödenme durumunda indirimli olarak ödenebilir. Bunun için tebligatın elinize ulaşmasından sonra 15 gün içerisinde yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemlerden herhangi birini seçerek ödemenizi gerçekleştiriyorsunuz. 15 gün içerisinde yapacağınız ödeme ile % 25 oranında bir indirim kazanmış olursunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.08.2020

Yokuş Kalkış Desteği Nedir

26.05.2021

Hava Trafik Kontrolörü Nedir

28.04.2021

Hız Tümsekleri Araca Zarar Verir mi

17.12.2021

Akyurt Sürücü Kursları - Akyurt Ehliyet Kursları