Trafik Cezası Yapılandırma Nasıl Yapılır? 2021

ABONE OL
Trafik Cezası Yapılandırma Nasıl Yapılır - 2021

Trafik cezası her sürücünün karşılaşabileceği bir durumdur. Bunun için trafiğe çıkan her aracın belirlenmiş olan kurallara uyması gerekir.

Trafik cezası bazen sürücüye doğrudan kesilebildiği gibi bazen de plakaya kesilebiliyor. Doğal olarak her sürücünün aracına ceza yazılıp yazılmadığını arada sırada kontrol etmesi gerekiyor. Eğer ceza yazılmışsa bunu öğrendiğinde ödemesi faiz işlememesi açısından önemlidir. Fakat bazı durumda sürücü kendisine yazılan cezadan haberdar olmadığından dolayı faizle karşı karşıya kalabiliyor.

Günümüzde kesilen cezaların miktarının yüksek olması ve bu cezaların üzerine birde faiz binmiş olması ister istemez sürücülere ödeme güçlüğü yaşatabiliyor.

Bazı durumlarda ise sürücüler bu cezaları herhangi bir nedenden dolayı ötelediklerinden dolayı daha sonrasında yazılan miktarın yükselmesine neden olabiliyor.

Devlet ise bu durumun farkında olduğundan dolayı dönem dönem yapılandırmalara giderek borçları tahsil etmenin peşine düşüyor. Trafik cezasını ödemeyen bir sürücüye herhangi bir yaptırım olmadığından dolayı genelde rahat hareket edilebiliyor ancak araçla ilgili resmi işlemlerde bu borç mutlaka karşısına çıktığından dolayı ödeme gerçekleştirilmeden de işlem yapılmıyor.

2021 Trafik Cezası Yapılandırması Var mı?

En son trafik cezası yapılandırması 2020 yılında yapılmış ve 31 Ocak’ a kadar tüm sürücülerin trafik cezalarında yapılandırma başvurusunda bulunulması istenmiştir. 1 Şubat 2021 yılında sona eren yapılandırma işlemiyle ilgili olarak da sürücülerin merak ettiği husus yeniden bir yapılandırmanın olup olmadığı ya da uzatma yapılıp yapılmadığıdır.

Yapılandırma 2021’de uzatıldı mı?

2020’de başlayan yapılandırma en son 1 Şubat 2021 tarihinde sona ermişti. Geçtiğimiz günlerde devlet yeniden bir yapılandırmayı gündeme getirerek yeni bir yapılandırma paketi hazırlamaya başladı. Yalnız trafik cezası değil bunun dışında SGK, MTV gibi farklı vergi borçlarının da yapılandırma kapsamı içerisinde olması bekleniyor.

Yapılandırmanın Faydası Nedir?

Yapılandırma borcun silinmesi anlamına gelmez. Yapılandırmadaki amaç cezanın anaparasının tahsilini sağlayarak faizinin silinmesi demektir. Üstelik yapılandırma sayesinde kesilen cezalarda 3’er aylık eşit taksitlere bölünerek vatandaşlara yüklü cezalarda daha fazla ödeme kolaylığı sağlamış olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2022

Ağrı Hamur Sürücü Kursları - Hamur Ehliyet Kursları

08.02.2021

İmmobilizer Nedir? İmmobilizer Nasıl Çalışır

15.06.2022

Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Neleri Kapsamaz

09.09.2020

İnternetten Trafik Sigortası ve MTV Ödemesi Yaptırılabilir mi