Trafik Kazası Geçirdim Ne Kadar Tazminat Alırım

ABONE OL
Trafik Kazası Geçirdim Ne Kadar Tazminat Alırım

Trafiğe çıkan her araç mutlaka sigortasını yaptırmak zorundadır. Zorunlu olan trafik sigortası karşı sürücünün zararlarını telafi etmeyi sağlar. Dolayısıyla kusurun sizde olduğunu düşünürsek olası bir kaza sonrasında maddi konularla bir sigorta şirketinin muhatap olması sizin için önemli bir kazanç olacaktır.

Sigorta firmaları her yol binlerce lira yaralanmalı trafik kazası tazminatı öder. verilecek olan tazminat miktarının belirlenmesi için de birden fazla kriter göz önünde bulundurulur. Yani sadece trafik sigortanız olması demek sigorta şirketinin tüm masraflarınızı karşılayacağı anlamına gelmeyecektir.

Trafik sigortası şirketi kaza sonrasında ekspertiz incelemesi yapar ve bu inceleme aşamasında yaralanan kişinin yaşını, kaza sonrasında meydana gelen kusurun derecesini, yaralanın maaşını, engellilik raporunu ve yaralanmadan önce kimlere baktığına dair birçok kriter göz önünde bulundurulur ve tazminatın miktarı ona göre belirlenir.

Yaralanmalı Trafik Kazasında Tazminat İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Olası bir yaralanmalı trafik kazasının olması halinde aşağıdaki belgelerin teslim edilmesi gerekir.

  • Trafik kazası tespit tutanağı,
  • Sakat kalan kişinin gelirinin resmi olarak görüldüğü belge,
  • Tazminat hakkına mahkeme kararı ile ulaşıldı ise mahkeme kararı,
  • Tam teşekküllü bir hastaneden, hastalığın net durumu gösteren rapor,
  • Kazayla ile ilgili diğer belgeler.

Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı Davası Ne Kadar Sürer?

Türkiye’de mahkeme süreçleri maalesef çok uzun sürmektedir. Yaralanmalı trafik kazalarında ise bu süre 1 yıl ile 3 yıl arasında değişiklik gösterir. Eğer yaralanan kişinin maluliyet oranı net olarak belirlenememişse bu durum da süreç daha fazla uzayabilir.

Yaralanmalı trafik kazasında tazminat davası manevi tazminat davasının içinde de açılabilmektedir. Böyle bir durumda sigorta şirketi maksimum limitleri göz önünde bulundurarak manevi tazminat taleplerini mağdur olan kişiye ödeyebilir.

Yaralanmalı Trafik Kazası Yurtdışında Gerçekleşirse?

Yurtdışında meydana gelecek yaralanmalı trafik kazasında tazminat alınabilmesi söz konusu değildir. Bunun için yeşil kart sigortası yapılmış olması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.05.2021

Sürücü Kurslarında Zorunlu Direksiyon Dersleri Kaç Saat

18.05.2021

B Sınıfı Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır

29.04.2020

İzmir Sürücü ve Ehliyet Kursları

16.08.2021

Araba Boyası Çizikleri Nasıl Yok Edilir