Trafik Kazasının Neden Olduğu Hastane Masraflarını Kim Karşılar

ABONE OL
Trafik Kazasının Neden Olduğu Hastane Masraflarını Kim Karşılar

Trafik sigortasında sürekli sakatlık raporu alıncaya kadar yapılan tüm sağlık harcamaları teminat altındadır. Trafik sigortasının güvence altına almış olduğu sağlık giderleri, zarar görmüş üçüncü kişilerin yapılan tedavilerini içermektedir. Yani bu ödemenin amacı kişinin kaza öncesindeki durumuna dönebilmesini sağlayan protez organ takılması da olmak üzere yapılacak olan tüm masrafların karşılanmasını sağlamaktır.

Eskiden kaza sonunda tüm işlemler trafik sigortası tarafından yapılıyor, doğal olarak hastane sürecinde yaralıdan para isteniyor ve daha sonrasında bu para sigorta şirketinden tahsil edilmeye çalışıyordu. 2011 yılında yapılan düzenleme sonrasında ise olaya daha hız kazandırmak amacıyla trafik kazalarında tüm sağlık giderleri SGK kapsamında karşılanıyor. Yani kaza sonrasında tespit tutanağı dikkate alınarak kazada kimin suçlu olup olmadığına bakılmıyor. Yukarıda belirtilmiş olan durumlara ilişkin kazada yaralananın Türk ya da yabancı olup olmaması da fark etmiyor.

Buraya kadar trafik sigortası olan bir aracın kazaya karışması halinde sağlık giderlerinin ne olacağını anlattık. Peki, kaza yaptığınızda karşınızdaki sürücünün trafik sigortası yoksa bu durumda nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor?

Kazada Karşı Tarafın Trafik Sigortası Yoksa Ne Yapılmalı?

Kaza sonrasında size çarpan aracın sigortasının olmadığı tespit edildiğinde kusurlu olmayan tarafın hasarı bireysel olarak ödenmek zorunda. Yani kaza sırasında eğer siz veya araçtaki diğer kişiler ölüm ya da sakat kalma gibi bir durula karşılaşmışsa bedensel zararda atılabilecek ilk adım devletin açacağı güvence hesabından tazminat istenmesidir. Yani bu hesabın amacı trafik sigortası bulunmayan araçların yapmış oldukları kazalarda zarar gören araç sahiplerinin korunmasını sağlamaktır. 

Burada bir hatırlatma yapalım. Bir aracınız varsa ve siz aracınızın trafik sigortasını yaptırmamışsanız o zaman kaza anında büyük bir külfetin altına girmiş olursunuz. Bunun için mutlaka ama mutlaka trafik sigortanızı yaptırın sigortanız olmadan trafiğe çıkmayın.

Eğer trafik kazası yaptınız ve karşı tarafın sigortasının olmadığını anladınız ya da şüpheleniyorsanız o zaman ilk yapmanız gereken şey polisi aramaktır. Çünkü trafik sigortası olmadan bir aracın trafiğe çıkması suçtur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.02.2021

Karter Nedir? Ne İşe Yarar

28.12.2020

4x4 Araç Sürüşü Nasıldır

04.11.2022

Gaz Kelebeği (Boğaz Kelebeği) Temizliği Nasıl Yapılır

26.01.2022

Çamurluk Davlumbazı Nedir