Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar 2023

ABONE OL
Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar 2023

2023 trafik sigortası fiyatları, sürücülerin en çok merak ettiği konular arasında yer alır. Çünkü trafik sigortasında ödenecek ücretlere çok ciddi oranda zam yapılacak olması sürücüleri ister istemez düşündürür. Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni trafik sigortası düzenlemesi ise sürücülere %200’e varan zamlı poliçe sunulmasına imkan sağlar.

2023 En Ucuz Trafik Sigortası Ne Kadar?

En ucuz trafik sigortası alabilmek için öncelikli olarak iyi bir sürücü olmak gerekir. Çünkü yapılacak olan düzenlemede artık iyi ve kötü sürücü şeklinde bir ayrım söz konusu oluyor.

Bilindiği üzere mevcut sistemde sigorta hesaplaması 7 basamak üzerinden yapılır. 2023 yılından sonra ise 2 basamak daha eklenerek sekiz ve dokuz olacak. Bu da iyi bir sürücüye %50 indirimli sigorta imkanı sağlanırken kötü sürücüye % 200’e yakın zam olacağı anlamını taşır.

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren trafik sigortasında yapılan değişiklikle çok riskli olan sürücüler en yüksek fiyattan trafik sigortalarını yaptıracaklar. Daha önce hiç kaza yapmamış olan sürücüler için ise çok iyi sürücüler şeklinde bir basamak eklenecek. Bu sürücülerin poliçelerinde %50 indirim olması ise bazı kural ihlallerini ortadan kaldırırken sürücülerin daha dikkatli araç kullanmalarına imkan sağlayacak.

İlk kez araç alarak trafik sigortasını yaptıran bir sürücü 4. basamaktan başlıyor ve her yıl giderek ilerleyip birinci basamağa gelmeye çalışıyor. Artarda 3 yıl hiç kaza yapmamış olan bir sürücü ise 7. basamağa yükselir. Bu basamakta ise trafik sigortası ucuzlar.

7. Basamak Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortasında sürücüler, çeşitli kriterlere göre gruplandırılır. Bu gruplar ise basamak olarak adlandırılır. Hasar kaydı ise buradaki en önemli noktadır. Bu sayede ne kadar çok hasarlı trafik kazasına karışırsa ödeyeceği tutar da o kadar yükselir. Trafik kazalarına karışmayan sürücülerin daha az ücretle sigorta yapması sağlanır.

7. basamak trafik sigortası, sürücünün hasar bakımından geçmişi bulunmadığını gösterir. Geçmişte kazaya karışan sürücü, ömrü boyunca yüksek ücret ödemek durumunda değildir. Risk faktörü düşeceği için ödeyeceği ücret azalır. Bu durumda 7. basamağa kadar ulaşır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2021

Aşınmış Salıncak Burçları Hangi Sorunlara Neden Olur

02.06.2021

2021 Yeni Renault Kangoo İnceleme

26.02.2021

Sınavsız Ehliyet Alınır mı

06.05.2021

Korona Nedeniyle Arabanızı Sürmezseniz Ne Olur