Trafik Sigortası Neyi Karşılar

ABONE OL
Trafik Sigortası Neyi Karşılar

Trafik sigortası olası kaza halinde üçüncü tarafın hasarlarını karşılayan bir güvencedir. Eğer kazaya sizin aracınız neden olmuş ve bunun neticesinde maddi hasar ortaya çıkmış ise masraflar sizin trafik sigortanız tarafından karşılanır. Trafik sigortası hem maddi hem de bedeni hasarları karşılar.

Trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını karşılarken kamuya verilen zararları da karşılar. Örneğin elektrik direğine çarpmış olabilirsiniz ya da bir dükkana veya eve çarpmış olabilirsiniz.

Bir kazada maddi hasarlar meydana gelebileceği gibi bedeni hasarlarda oluşabilir. Bu tip kazalar trafik sigortası kapsamındadır. Kaza sonrasında yaralılara yapılacak olan ilk yardım, muayene, tedavi ve ilaç gibi masraflarda yine trafik sigortası tarafından karşılanmaktadır.

Trafik Sigortası Ölen Kişinin Masraflarını Karşılar mı?

Sizin neden olduğunuz bir trafik kazasında karşı taraftan birisi hayatını kaybetmişse trafik sigortası hayatını kaybeden kişinin defin masraflarını karşılayacak, bunun yanı sıra bakmakla yükümlü olduğu kişiler varsa onların zararlarını da karşılayacaktır.

Trafik Sigortası Kazada Yaralananların Masraflarını Karşılar mı?

Trafik kazasında yaralanan kişilerin kısmi veya süresiz olarak çalışamaz hale gelmeleri durumunda trafik sigortası yine devreye girer. Eğer bu süreçte kişinin ekonomik geliri kesilmişse bu durumda bakmakla yükümlü olduğu kişilerin destekten yoksun kalması halinde güvence altına alır.

Trafik Sigortası Mahkeme Masraflarını Karşılar mı?

Trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazada sizin suçlu olmamasına rağmen karşı taraf bunu kabul etmeden sizi haksız yere dava etmişse, trafik sigortası savunma masraflarınızı karşılar. Mahkeme ve avukatlık ücretleri trafik sigortası poliçesiyle teminat altına alınmıştır.

Yukarıda trafik sigortasının neleri karşıladığı ve ne gibi risklerin kapsam içerisinde olduğunu açık bir şekilde belirttik. Eğer kazada siz suçlu iseniz bu durumda karşı tarafa verilmiş olan zararlar sizin sigortanız tarafından karşılanacaktır.

Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası

Trafik sigortası zorunlu olan bir uygulamadır ve yapılmaması halinde birtakım cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalınacaktır. Trafik sigortanızın olmadığının tespit edilmesi sadece para cezası değil birtakım yaptırımlarında devreye girmesi demektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.03.2021

LPG Enjektör Arızası Nasıl Tespit Edilir

27.08.2021

A Sınıfı Motosiklet Ehliyeti Nedir ve Nasıl Alınır

24.05.2021

Sürücü Kursu Açmak İçin Ne Gerekli

25.09.2020

Aerodinamik Nedir