Trafikten Men Edilen Araç Nasıl Kaldırılır

ABONE OL
Trafikten Men Edilen Araç Nasıl Kaldırılır

Trafikte seyir halinde bulunan tüm araçların dikkat etmesi gereken kurallar vardır. Bu kurallara uymak trafiğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlarken olası kazaların ve ölümlerin önüne geçilebilmesi için çok önemlidir.

Trafik kurallarına uymayan sürücüler için araçlarının trafikten men cezası söz konusudur. Bu durumun yaşanmaması için de araç kullanırken tüm kurallara uymak gerekir.

Trafik kurallarına uyulmamasının can güvenliği açısından büyük risk oluşturduğunu bilmek gerekiyor. Yani sadece kesilecek ceza ya da aracın trafikten men edilmesi değil aynı zamanda sürücünün kendi hayatını ve diğer insanların hayatını düşünmek gerekir.

Trafikten Men Cezası Nedir?

Bir sürücü trafik kurallarını uymaz ya da evraklarında eksiklik varsa aracın trafikten alıkonulması söz konusudur. Bu işlem trafikten men olarak tanımlanır. Trafikten men edilmiş olan araç polis tarafından çekici ile otoparka çekilir.  Bir araca men cezası verilebilmesi için ilgili mevzuatlara göre işlenmiş suçun olması şarttır. Cezayı kesen polise ya da görevliye herhangi bir inisiyatif tanınmamıştır.

Trafikten men cezalarının içinde en çok karşılaşılan sürücülerin zorunlu trafik sigortasını yaptırmıyor olması vardır. Trafik sigortası adından da anlaşılacağı üzere zorunludur. Bu sigortayı yenilemeyen ya da yenilemeyi unutan sürücüler araçlarının trafikten men edilmesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Trafikten Men Edilmenin Sebepleri Nelerdir?

Trafikten men edilmeye neden olan sebepler arasında aşağıda bahsedeceğimiz durumlar vardır.

  • Araç satın alındıktan sonra 1 ay içinde tescilinin yapılmaması
  • Taşıma sınırının aşılması
  • Tehlikeli maddelerin uygun şekilde taşınmaması
  • Trafik sigortasının yaptırılmaması
  • Aracın kaza yapmasına sebebiyet verecek durumların olması
  • Aracın teknik donanımlarında eksiklik olması
  • Olması gereken işaretlerin aracın üzerinde olması
  • Aracın muayenesinin yapılmaması

Trafikten Men Edilen Araç Ne Olur?

Trafikten men edilmiş bir araç sürücünün elinden alınarak otoparka çekilir. Otoparka çekilme nedeni çözüme kavuşturulmadan aracın teslim alınması mümkün değildir. Örneğin; aracın trafik sigortası bulunmuyorsa önce sigortasının yapılması daha sonrasında kesilen cezaların ve otopark ücretinin ödenmesi gerekir.

Trafikten Men Edilen Araç Nereye Götürülür?

Trafikten men edilmiş olan bir araç il veya ilçedeki trafik komisyonları tarafından belirlenmiş olan otoparklara çekilir.

Otomobil haberleri ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.04.2021

Hız Tümsekleri Araca Zarar Verir mi

27.01.2021

Benzin Ne Kadar Dayanır

27.05.2022

Trafikten Men Cezası Nedir - Nasıl Kaldırılır

16.06.2021

2022 Toyota Land Cruiser İnceleme