Traktör Ehliyeti Nedir

ABONE OL
Traktör Ehliyeti Nedir

Halk arasında bilinen adıyla traktör ehliyeti yani lastik tekerlekli araç ehliyeti F sınıfı ehliyet olarak geçer. Bu ehliyete sahip olduğunuzda belirli şartlarda römork ve yarı römork çekebilen araçları kullanabilirsiniz. Fakat burada önemli bir husus var ki kullanılan aracın ticari olmaması, tarım aracı olması gerekir.

Traktör Ehliyeti İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Traktör ehliyeti almak istediğinizde aşağıdaki şartları yerine getirmiş olmanız gerekiyor.

  • 17 yaşını bitirmiş, 18 yaşından gün almış olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Resmi veya özel sağlık kurulundan 16. maddede belirtilen “sürücü olur” raporu almış olmak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 403, 404 üncü maddeleri ile 572/2-3 maddelerinden ikiden fazla ve 1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanunun 28 ve 29 uncu maddeleri, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanunun 12 inci maddesinin 3 üncü ve takip eden fıkralarındaki suçlardan hüküm giymemiş olmak,
  • Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
  • Doğrudan F sınıfı ehliyet almak istediğinizde öncelikli olarak sürücü kursuna yazılıp teorik dersleri ve direksiyon eğitimini almanız gerekir. Sınavdan başarıl olmanız halinde ehliyetinizi almaya hak kazanabilirsiniz.
  • F sınıfı ehliyetiniz varsa ve A1 A2 ehliyet almak istiyorsanız bu durumda 5 saat Motor ve Araç Tekniği Dersi ile 10 saat Direksiyon Eğitimi Dersine devam etmeniz gerekir.
  • F sınıfı sürücü belgesi olanlardan, B sınıfı sertifika almak isteyenler; 15 saat Trafik ve Çevre Bilgisi Dersi, 6 saat Motor ve Araç Tekniği Dersi ile 20 saat Direksiyon Eğitimi Dersine devam ederler. Gördükleri derslerden sınava tabi tutulurlar.
  • F sınıfı sürücü belgesi olanlardan, C, D, E sınıfı sertifika almak isteyenler; 15 saat Trafik ve Çevre Bilgisi Dersi, 10 saat Motor ve Araç Tekniği Dersi ile 45 saat Direksiyon Eğitimi Dersine devam ederler. Gördükleri derslerden sınava tabi tutulurlar.
  • Direkt F sınıfı sürücü belgesi alacaklar için, Teorik sınavda İlk Yardım Bilgisi dersinden 30, Trafik ve Çevre Bilgisi dersinden 40, Motor ve Araç Tekniği dersinden 30 soru sorulmaktadır. Sınav süresi 130 dakikadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.07.2022

İnegöl Sürücü Kursları – İnegöl Ehliyet Kursları

31.01.2022

Jant Temizleme Nasıl Yapılmalı

07.10.2020

Alternatör Nedir, Ne İşe Yarar

08.01.2021

LPG Motora Zarar Verir mi