Triger Zincir Değişimi Ne Zaman Yapılır

ABONE OL
Triger Zincir Değişimi Ne Zaman Yapılır

İçten yanmalı motorlara sahip olan araçların tamamında triger zinciri ya da seti bulunmaktadır. Triger zincirlerinde metal malzeme kullanılırken setlerde ise kauçuk malzemeler kullanılır.

Triger Zinciri nedir?

İçten yanmalı motorların en kritik parçası olan zincir, aynen bisiklet zincirlerine benzer ve aracın model ve yapısına göre tekli ya da daha fazla yapıya sahiptir. Triger zincirlerinin metal olması bu sistemin kayışa göre daha uzun ömürlü olmasını sağlamıştır.

Triger Zinciri Ne İşe Yarar?

Aracın motor sistemindeki ateşlemenin olması gerektiği gibi yapılması için motora uygun miktarda hava ile yakıtın girmesi gerekir. Bu işlem sırasında motor valflerinin tam ve doğru zamanda açılarak kapanması şarttır. Eksantrik milinin krank mili ile aynı hızda dönmesi triger zinciri sayesinde mümkündür.

Triger Zinciri Kopar mı?

Triger zinciri koparsa bu durumda motordaki yanma sürecinde de bozulma meydana gelir. Bu da piston ile valflerin birbirine çarpmasına ve böylelikle aracın motorunda ciddi problemler oluşmasına neden olur. Triger zinciri zamanında değiştirilmezse bu durumda kopabilir. Triger zinciri kopmuş bir aracın motorunun kısmi oranda yenilenmesi gerekecektir.

Triger Zinciri Bakımı Nasıl Olur?

Triger kayışının yağlanması gerekmez bunun içinde belli bir bakım periyodu bulunmamaktadır. Triger zinciri aracınıza koyduğunuz motor yağı ile yağlanır bunun için aracın bakımlarının düzenli ve zamanında yapılması bu kayışın kontrolü noktasında önemlidir. Triger zincirinin daha uzun ömürlü olması için kaliteli motor yağı ve düzenli bakım yeterli olacaktır.

Triger Zinciri Ne Zaman Değişir?

Triger zincirinin ne zaman değişmesi gerektiği aracın markası ve modeline göre değişiklik gösterir. Zincirin değişme zamanının geldiğini gösteren bazı sesler vardır. Aracın motor sesinde değişim olduğunda dikkate alınması gerekir. Bunun dışında aracın çekiş gücünde düşme yaşanmışsa, motor rölantide çalışıyorken bayılmaya başlamışsa, araç çalışırken zorluk çekilirse zincirin kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değişiminin yapılması gerekir.

Triger Zincir Değişimi

Triger zincirinin değişimi gerektiğinde setin tamamen değiştirilmesi gerekir. Bazı aralarda ikili bazılarında üçlü zincir vardır. Bunun için değişim esnasında tüm parçalar gözden geçirilmelidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.05.2021

Ehliyet Yazılı ve Direksiyon Sınavı İtirazı Nasıl Yapılır

05.09.2022

İznik Sürücü Kursları – İznik Ehliyet Kursları

27.08.2020

Özel Plaka Nasıl Alınır

03.06.2021

Renault Taliant İnceleme