Turbo Arızası Belirtileri ve Turbo Tamir Ücreti

ABONE OL
Turbo Arızası Belirtileri ve Turbo Tamir Ücreti

Bir aracın turbo arızasının tam olarak anlaşılabilmesi için öncelikli olarak turbonun çalışma mantığını bilmek gerekir. Sonrasında ise zaten arıza verip vermediğini kendiniz anlayabilirsiniz. Biz işin teknik boyutuna çok girmek istemeyen takipçilerimiz için biraz daha kısa yoldan mantığı anlatmak istedik.

Turboda arıza meydana geldiğinde ilk bilmeniz gereken aracın çekişinin düşeceğidir. Turbo arızası veren araç belli bir devirden sonra da performans kaybı yaşamaya başlar, ancak performans kaybı sadece turbodaki arızadan kaynaklı değildir.

Turbosu bozuk bir aracı kullanmanızın sakıncası yoktur. Yani bu şekilde aracı kullandığınızda motora zarar vermezsiniz. Mesela ABS devre dışında kalmış olsa bile frenleriniz yine çalışacaktır, aynen bunun gibi düşünebilirsiniz.

Turbo Tamir Ücreti

Turbonun tamiri konusunda harcayacağınız para çok abartılı olmaz, ancak yine de turbo tamir ücretini belirleyen faktör aracın modelidir.

Turbo bozulduğunda aracınız mavi renkte bir duman atmaya başlayar. Bunun yanı sıra aracınızdan rüzgâra benzer bir ses çıkabilir, ancak bu ses genelde insanlar tarafından normalmiş gibi algılanır. Mavi duman atmasının nedeni araçtaki yağ kaçaklarıdır. Motorunuzda yağ eksikse o zaman bu turboya zarar verebilir ve hemen çözüm bulunması gereklidir.

Aracınızda kontrolsüz bir basınç hareketi meydana gelir ve gaz vermeniz sırasında aniden kesilmeler meydana gelir.

Sürücü gaza bastığı andan itibaren aşırı bir şekilde pedal sesi geliyorsa ve bir vınlama sesi çıkıyorsa bu turbo arızasının bir belirtisi olabilir.  

Aşırı ısınma sonucunda motorda bir güç kaybı yaşanabilir. Bunun nedeni turbo salyangozu içinde gazın sıkışmış olmasıdır.

Sonuç olarak size bir dip not verebiliriz. Bir araçta turbonun çalışması ya da çalışmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Araç çalıştığı andan itibaren turbonun da çalışması gerekir. Ancak siz turbonun etkisini belli bir devirdeyken hissedeceğiniz için size o an çalışmış gibi gelebilir. Turbolu bir araca sahipseniz ilk yapmanız gereken şey onu yağsız bırakmamaktır. Çünkü en büyük zararı yağ eksikliği verecektir. Uzun bir yoldan geldiğinizde aracınızı park etmeden 10 saniye kadar bekleyin ve turbonun devrinin normale dönmesini sağlayın. Bu işlem turbonun yeterli derecede yağlanmasını sağlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.01.2022

Bornova Sürücü Kursları - Bornova Ehliyet Kursları

16.02.2021

Performans Hava Filtreleri Gerçekten İşe Yarar mı

23.09.2021

Vurup Kaçan Araçlar için Ne Yapılır

18.08.2022

Araç Fiyatı Nasıl Öğrenilir, Arabam Kaç Para Eder